Slovenija
47196 ogledov

Sredi Ljubljane množica aktivistov kmetu zasedla hlev

vegani protest kmetija vodnikova ljubljana
1/5
Skupina aktivistov je nekaj po 10. uri zasedla kmetijo na Vodnikovi ulici v Ljubljani.

Več deset aktivistov je zasedlo kmetijo v centru Ljubljane na Vodnikovi ulici. Organizatorka Laura Ajdnik je povedala, da je cilj mirnega protesta razkriti "resničnost tega, kar se dogaja žrtvam živinoreje in predvsem izzvati miselnost v sedanji družbi". Prepričani so, da se javnosti prikriva resnica in da se ljudje nimajo priložnosti odločati po svojih vrednotah. 

Kmetijo, ki so si jo izbrali, so izbrali povsem naključno, pravijo. "Naše želje nikakor ne segajo po boljših pogojih v kmetijah, želimo zgolj prikaz resnice v javnosti in popolno prenehanje živinoreje. Za okolje, ljudi in seveda živali. Nismo proti zaposlenim v teh objektih, saj so tudi sami mnogokrat le žrtve sistema, poleg tega pa je delo v obratih, kjer se izvaja nasilje, nevarno tudi za človeško fizično in predvsem duševno zdravje, saj zahteva, da ljudje v sebi potlačijo empatijo ter vodi do tesnob, depresije, zasvojenosti z alkoholom in ostalih drog, jeze, itd. - vse to je dokazano v veliko večji meri prisotno kot posledica na delovnih mestih, kjer se ljudje vsakodnevno srečujejo z nasiljem, izkoriščanjem in ubijanjem živali," pravi Ajdnikova.

vegani protest kmetija vodnikova ljubljana | Avtor:

"Naše sporočilo je preprosto: Živali so tukaj z nami, ne za nas. Življenje živali je njihova pravica in to, kar se jim dandanes dogaja, je nepravično, nepotrebno nasilje."

Protestniki so dogajanje prenašali v živo prek Facebooka. Lastnik kmetije se je, ko se niso odzvali na njegove pozive, naj zapustijo zasebno posestvo, odločil poklicati policijo. 

Po prihod medijev na kraj dogajanja so se aktivisti odločili oditi s kmetije. Kot so dejali, so s prihodom medijev dosegli svoj namen. 

vegani protest kmetija vodnikova ljubljana | Avtor:

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 77
  • epabli 06:18 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • preqnitem 03:49 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • irteopa 01:19 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks