Slovenija
16 ogledov

Aktivisti v soboto na Koroškem

Grafika gibanja Vseslovenska ljudska vstaja
1/4
Dejan Mesarič/VSV
Sobotne postojanke gibanja Vseslovenska ljudska vstaja bodo Teš 6, Vegrad, Lesnina Tip Otiški vrh in Prevent.

Aktivisti gibanja Vseslovenska ljudska vstaja za soboto pripravljajo akcijo v Šaleški dolini in na Koroškem. "Z njo se bo nadaljevala naša protestna kampanja, s katero opozarjamo, da nismo pozabili," so zapisali v sporočilu za javnost. Opozoriti želijo na nova sprenevedanja in zavajanje državne ter lokalnih politik in na njihove številne zgrešene kadrovske ukrepe.

Spomenik ugrabljene države

V Šoštanju se bodo zbrali pred Tešem 6, ki so ga označili kot spomenik ugrabljene države, preživete energetske politike in pregovorne slovenske koruptivnosti. "Teš je simbol izkoriščanja državnega premoženja in za nacionalno gospodarstvo škodljiva investicija," so zapisali. Zahtevali bodo pospešitev kriminalističnih in protikorupcijskih preiskav, ki že potekajo, in posamično odgovornost predsednikov vlad in ministrov, ki so to zgrešeno investicijo omogočili.

Ne izkoriščanju delavcev

Nato se bodo premaknili v Velenje, kjer bodo opozorili, da državljani niso pozabili na velik gospodarski kriminal, ki se je zgodil v Vegradu. "Jasno izrekamo odločen NE vsakršnemu izkoriščanju delavcev za interese kapitala," so zapisali.

Les je naša priložnost

Naslednja postojanka bo Lesnina TIP Otiški vrh, kjer bodo opozorili na vrednost slovenskega lesa. "Lesna industrija je edina slovenska ekonomska panoga, ki premore bogato domače surovinsko zaledje. Zato bomo zahtevali, da ta dejavnost spet postane priložnost za razvoj podeželja, za tisoče zelenih delovnih mest in zmanjšanje emisij toplogrednih plinov," so zapisali.

Mačehovski odnos do regije

V Slovenj Gradcu bodo zavili tudi pred Prevent in opozorili na njegovo problematiko lastninjenja ter mačehovski odnos države do Preventa in 1.300 delavcev, ki so izgubili delo.

Protest bodo zaključili v centru mesta, kjer se bodo poklonili domači kulturi v Slovenj Gradcu, mestu, ki mu je OZN leta 1989 podelila naziv Mesto glasnik miru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.