Slovenija
67 ogledov

Aktivno za pravice otrok

Na torkovi dobrodelni dražbi v Sokolskem domu bo tudi katera izmed umetnin Nejca Žurnal24 main
Dobrodelnost. Zavod BO! v torek ob 19. uri prireja dražbo umetnin.

 

Posebni gostje

Glasba. Dobrodelno dražbo umetnin bodo popestrili glasbeniki Darko Nikolovski, Tilen Hrovatič in Gal Gjurin, program pa bo povezoval Pižama.

Ne dovolimo, da še en otrok postane kanal, prek katerega konfliktni starši, čeprav zakonodaji formalno zadostijo, svojo bitko nadaljujejo,” pravi Tjaša Prošek, direktorica Zavoda BO! – Bogastvo so Otroci, zavoda za aktivno reševanje otrokovih pravic in pravic staršev.

Več o novem zavodu bo znanega tudi po torkovi dobrodelni dražbi umetnin v Sokolskem domu, na kateri bodo svoje umetnine podarili Nejc Smodiš, Sebastjan Šeremet, Branko Šuster, Marjan Maznik, Janko Orač, Borut Šnajcer in Lojze Logar. Na dražbi bo približno 20 del, pa tudi risbe, ki so jih pri natečaju Bodi EKO – bodi IN! ustvarili otroci nekaterih novomeških vrtcev in osnovnih šol.

Sokolske delavnice
Ena smer delovanja našega zavoda je program dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladine. Gre za tako imenovane Sokolske delavnice, ki bodo potekale v sodelovanju z društvom za kulturno ozaveščanje, bodo brezplačne, začeli pa naj bi jih junija,” dodaja Proškova.

Tako pripravljajo risarsko, slikarsko, kiparsko, teniško, glasbeno, pesniško, lutkovno, gledališko, ekološko in fotografsko delavnico, pa tudi gibalno abecedo in spolno vzgojo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.