Slovenija
54 ogledov

Akustika v popravilo

Lani so bili v Stožicah štirje koncerti, nastopil je tudi Joe Cocker (na fotogra Žurnal24 main
Dvorana Stožice. Zvok se vali kot v Postojnski jami. Te težave naj bi odpravili v treh mesecih.

“Zavedamo se, da kakovost akustike ni najboljša,” so priznali v Zavodu Tivoli, ki upravlja dvorano v Stožicah. Dodali so, da bo težave odpravil Grep, ki je že pridobil tri različne ponudbe za izboljšanje akustike.

Direktor Grepa Uroš Ogrin pravi, da morajo najprej dobiti material, težave pa bodo po njegovih napovedih rešili v treh mesecih. Koliko bo to stalo, nismo izvedeli.

Ljubljana ni edina

Koncert Eltona Johna. Organizator koncertov Mladen Patajac o tem koncertu, ki bo v Izoli, ne pa v Stožicah, pravi:

“Koncert bo v Izoli, ker bo takrat že poletje. Obenem pa verjamem, da Slovenija potrebuje še eno mesto za koncerte, ne le Ljubljano, ker to le širi možno ponudbo glasbenikom, da nastopajo pri nas.”

Nihče ni zadovoljen
Član zasedbe Perpetuum Jazzile Jan Trost je v intervjuju za Žurnal24 napovedal, da bodo v Stožicah nastopili, “ko bodo objekt akustično uredili tako dobro, da bo za glasbenike tam užitek nastopati”.

Njegov kolega Boštjan Usenik pa je dodal: “Naš tonski mojster Dare Novak je bil v dvorani in je ob merjenju akustike opazil, da je popolnoma neprimerna, kar se je potrdilo že na več koncertih vrhunskih glasbenikov. Dare je ugotovil, da ima dvorana 11-sekundni odmev, kar pomeni, da se zvok vali bolj kot v Postojnski jami in da poslušalec dobi zmes neeksaktne glasbe. Tako kot en ričet.” Na vprašanje, kakšen odmev ima dvorana, v Zavodu Tivoli niso odgovorili.

Da akustika ni najboljša, je potrdil tudi Mladen Patajac, ki je v Stožicah organiziral koncerta Joeja Cockerja in Leonarda Cohena, hkrati pa je dodal: “Organizatorji, ki imamo v Stožicah namen organizirati več koncertov, verjamemo in upamo, da bo upravitelj dvorane akustiko uredil. Pri tem jim pomagam z nasveti in jih povezujem s strokovnjaki.”

Napovedali le en koncert
V Zavodu Tivoli so zatrdili, da zaradi slabše akustike ni upadlo zanimanje za organizacijo velikih dogodkov. “Ravno nasprotno. Letos bo v Centru Stožice veliko domačih in mednarodnih športnih in kulturnih dogodkov,” so dodali.

Koliko in kateri so že napovedani, niso razkrili, povedali so le, da bo 3. junija koncert The Chemical Brothers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.