Slovenija
19 ogledov

Al Kaida bo napadla parlament

Teroristična mreža Al Kaida načrtuje napad na poslopje nemškega parlamenta v Ber Žurnal24 main
Teroristična mreža Al Kaida načrtuje napad na poslopje nemškega parlamenta v Berlinu, poroča nemški tednik Spiegel. Teroristi naj bi v napadu na reichstag načrtovali zajetje talcev.

Kot piše Spiegel, naj bi informacijo o tem nemškim oblastem posredoval nek "džihadist", ta pa je bila tudi razlog, na podlagi katerega je nemški notranji minister Thomas de Maiziere v sredo nemško javnost posvaril, da teroristi pripravljajo napade v Nemčiji.

Omenjeni informator, ki naj bi želel izstopiti iz islamističnih vrst, naj bi bil v tujini, v preteklih dneh pa naj bi se večkrat po telefonu oglasil nemški kriminalistični policiji.

Napadi načrtovani za februar ali marec
Po njegovih informacijah naj bi napad v Nemčiji pripravljalo šest ljudi, dva med njimi pa naj bi že pred šestimi ali osmimi tedni pripotovala v Berlin in se tam potuhnila. Na odhod naj bi čakali še štirje napadalci, med njimi Nemec, Turk in Severnoafričan. Napade naj bi nameravali izvršiti februarja ali marca prihodnje leto.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po poročanju nemškega tednika Focus naj bi de Maiziere napade pričakoval predvsem v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, na območju med rekama Ren in Majna ter na območju Kölna in Bonna.

Notranji minister zvezne dežele Porenje-Pfalško Karl Peter Bruch je sicer že v četrtek javno povedal, da imajo oblasti "konkretne namige" o napadih na Berlin, München in Hamburg. Po poročanju Focusa naj bi posebne enote nemške policije nadzirale stanovanja v Hessnu in v Severnem Porenju-Vestfaliji, ki bi jih lahko teroristi uporabljali kot skrivališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.