Slovenija
21 ogledov

Aleš Hojs proti Ljudmili Novak

Aleš Hojs Benjamin Kovač
Podpredsednik NSi Aleš Hojs se je odločil, da bo na skorajšnjem kongresu stranke kandidiral za predsednika. Meni, da je prav, da imajo delegati na kongresu možnost izbire. Novakova kandidaturo pozdravlja.

Za kandidaturo se je podporedsednik NSi Aleš Hojs odločil tudi, "da se znotraj stranke pokaže, kdo so tisti, ki prihodnost stranke vidijo drugače, kot jo vidi vodja strankine poslanske skupine Matej Tonin".

Na vprašanje, katere stvari ga motijo pri sedanjem vodstvu stranke, Hojs odgovarja, da ne gre za to, ali ga kaj moti ali ne, ampak za to, da "znotraj demokracije vedno ponujamo koncepte". "Gre za to, da imam pač drugačna stališča, o katerih se bodo ljudje lahko odločili," pravi.

Sam sicer ocenjuje, da se pri ugibanjih o tem, kaj bi njegova izvolitev pomenila za stranko, vse osredotoča na to, ali bo NSi bolj sodelovala s SDS ali ne, a je to po njegovem brezpredmetno. "Predvsem bi moja potrditev pomenila, da bi stranka imela veliko bolj jasna stališča v vseh vprašanjih, kot jih ima trenutno," dodaja.

"Vsak lahko kandidira za predsednika stranke. To je odraz demokratičnosti delovanja stranke. Nič ni narobe, če so stališča znotraj stranke o nekaterih temah različna, a dejstvo je, da mora biti vodstvo skupaj s temeljnimi usmeritvami stranke enotno. Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin je pomemben del vodstva NSi," poudarja aktualna predsednica NSi Ljudmila Novak.

Matej Tonin Novakovo podpira z utemeljitvijo, da "stranko modernizira po zgledu nemških in nizozemskih krščanskih demokratov. "Krščanski demokrati stavimo na vrednote, iz katerih je zrasla zahodna civilizacija; svoboda, pravičnost, varnost. V Sloveniji je uspešnost krščanskih demokratov odvisna predvsem od enotnosti NSi," še poudarja Tonin.

Pred odločitvijo za kandidaturo podpore v stranki ni posebej preverjal. Volilni kongres NSi bo 29. novembra. Kandidacijski postopki so odprti do 24. novembra.

Komentarjev 4
  • Janez_53 18:24 19.november 2014.

    Ti si pa tako pametna! Le kaj ješ, da ti tako koristi?

  • sivka 17:22 19.november 2014.

    grem stavit, da bo kmalu padla kakšna obtožnica, kajti to ni po planu MK

  • tralala 13:28 19.november 2014.

    NSi si bo naredila nazarensko uslugo, če se bo znebila osebe, ki javno časti Puklastega prekupčevalca in poklicnega tatu.