Slovenija
44012 ogledov

Aleš Primc ostal brez službe: Mesec se mi maščuje!

Aleš Primc na soočenju predsednikov strank Saša Despot soočenje predsednikov vseh strank, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter list za državnozborske volitve
Ukinili so urad za demografijo, z njim pa tudi sektor za demografijo, ki ga je vodil Aleš Primc.

Vlada je danes ukinila urad za demografijo in za eno leto zamaknila začetek izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi. 

Spomnimo: Urad za demografijo je vlada Janeza Janše z odlokom ustanovila oktobra 2020, začetek uporabe odloka in s tem delovanja urada pa večkrat prestavila. Sprva je bilo predvideno, da bo urad vodil minister brez listnice, pozneje so odlok spremenili in zapisali, da bo urad vodil direktor, ki bi bil odgovoren vladi. Oktobra lani je bil za vršilca dolžnosti direktorja urada imenovan Danijel Lončarič. Prevzem vodenja sektorja za demografijo pa je prevzel Aleš Primc, znan nasprotnik pravic istospolnih partnerjev in pravice do splava. 

Šele 12. aprila letos so v Mariboru slovesno odprli prostore, v tem času pa naj bi v uradu pripravili številne ukrepe za dvig rodnosti, a jih, kot kaže, ne bodo utegnili predstaviti javnosti.

V igri naj bi bila tudi možnost pripojitve omenjenega urada pod pristojnosti ministra Luke Mesca, a se za ta korak očitno ni odločil.

Primc je prepričan, da se mu Mesec maščuje. A bodo glavna žrtev slovenski upokojenci, bolniki in gospodarstvo, je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • Dragonja 14:46 18.julij 2022.

    Že zato bi ga morali odpustiti,ker je med delovni časo.,kot Valičeva vedril pred sodiščem.

  • softundsicher 07:30 16.julij 2022.

    Ne se hecat. Za Primca gre!

  • jakec1575 09:08 15.julij 2022.

    Ena najboljsih novic letos po volitvah. Ta tip je nesposoben, vnass razdor v druzbo in se vtika v ustavne pravice drugih. Naj gre kelnarit. Rabijo.