Slovenija
149 ogledov

“Ali nimam pravice do mirnega spanca?”

Mija Križanec, Piran Suzana Kos
Hrup. Pirančanko moti glasba iz lokala v njeni stanovanjski hiši. Gostinec očitke o kršitvah zavrača.

“V tej večstanovanjski hiši živim dobrih 54 let in sem ogorčena, ker imam kot lastnica manj pravic kot najemniki. Pravico imam do mirnega spanca, a moje težave ne zanimajo ne inšpekcijskih služb ne občine,” razlaga Mija Križanec, ki stanuje nad lokalom Čakula. Trdi, da jo zbuja hrup z gostinskega vrta, ki ga ima od občine v najemu gostinec Gorazd Britovšek, ter opozarja na prekoračitve dovoljenega obratovalnega časa.

“Kazen za prekoračenje je 1.600 evrov; tega si res ne morem privoščiti, pa tudi očitke na račun glasne glasbe zavračam,” odgovarja Britovšek. Občina je sicer v lanski poletni sezoni prejela veliko pritožb občanov, turističnih delavcev in tujih gostov nad hrupnim poslovanjem nekaterih gostinskih lokalov, predvsem v nočnih urah, ter številne prekoračitve obratovalnega časa. “Pritožbe poznamo, a ker smo turistična občina, je treba biti vsaj v poletnih mesecih malo strpnejši,” pa pravi Slavica Tucakov s piranske občine. Po novem bo občina, če bodo ugotovili dve ali več kršitev, ukrepala pri omejitvah dovoljenj glede obratovalnega časa.

Komentarjev 3
  • bojovi 15:46 10.junij 2012.

    Sam res keri kreteni se najdejo, če bi pri meni nabijal pozno v noč glasbo, nebi dolgo, razsul bi mu cel lokal.

  • zic 14:57 10.junij 2012.

    groza, ubogi ljudje, da nimaš mira potem te pa še na občini jemljejo kot ne bodi ga treba...bog si ga vedi koliko jim je lastnik znosil podkupnine.Gospa verjetno trpi in to v lastni hiši in največja sramota je to, da ...prikaži več ima najemnik večje pravice kot pa lastnik objekta ali stanovanja v njem.

  • crvit 13:52 10.junij 2012.

    Čak malo no strpnejši naj bom pa halo no glasna muzika kdo pa sploh posluša nabijanje pa se ja raje na daleč izognem takih loklaov kjer navijajo muziko tako da si skoraj gluh poleg pa ja da če me tale ...prikaži več kretenski lastnik lokala nebi jemal resno bi se mu kar hitro posvetlo v buči da muzika ne sme motit spanca ljudi.Ja seveda njemu se gre za denar in z glasno muziko ga sigurno dobi ma ja pa dje.