Slovenija
58 ogledov

Ali penis ali hrana za ribe

Tudi med paritvenim procesom jo samci bolje odnesejo. Ker so takrat na samici, i Žurnal24 main
Samci vodnih drsalcev dobesedno izsiljujejo samice, s katerimi se želijo pariti. Samice raje popustijo, kot da bi umrle.

Vodni drsalci so od centimetra in pol do 3,5 centimetra velike žuželke, ki so s svojimi dolgimi nogami, pokritimi z drobnimi dlačicami, sposobne izredno hitrega gibanja po vodni gladini, celo do enega metra na sekundo.

Znanstvenike pa je presenetilo tudi njihovo spolno življenje. Samice imajo svoje spolne organe namreč zakrite in morajo dati svojo "privolitev", če se želijo pariti. A samci ubirajo bližnjico, pri tem pa izkoriščajo strah pred plenilci.

Ali je zmešan ...?
Korejski znanstveniki so dognali, da začne samec v bližini samice vibrirati, kar na vodni gladini povzroča gibanje. Prav vibriranje površine pa je glavni znak za ribe, da jih na gladini čaka malica. Samica ima ob na videz samomorilskem samčevem početju tako na razpolago le dvoje − da bo postala ribji obrok ali pa da dovoli samcu spolno združitev. Tiste samice, ki so že doživele napad od spodaj, še toliko hitreje izberejo manjše zlo, trdijo strokovnjaki s seulske univerze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.