Slovenija
23105 ogledov

Ste prepričani, da vam pravilno obračunavajo plačo?

Plačilna lista enega od delavcev Juteksa, ki je razvrščen v II. tarifni razred. Žurnal24 main
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) na dnevih odprtoh vrat ponuja pregled plačilnih list.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) v tem tednu pripravlja dneve odprtih vrat, v okviru katerih bodo njeni sodelavci v 14 mestih na razpolago vsem, ki bi želeli preveriti, ali je njihova plača pravilno obračunana, ali so plačani vsi prispevki in ali prejemajo vse dodatke. Svetovanje je brezplačno, se je pa treba prijaviti.

ZSSS letošnji teden odprtih vrat, peti po vrsti, posveča plačam in pregledu plačilnih list. V 14 mestih bodo njihove strokovne službe na razpolago vsem, ki bi želeli preveriti svoje plačilne liste in ugotoviti, ali je vse tako, kot mora biti; da je plača pravilno obračunana, da so plačani vsi prispevki in da prejemajo vse dodatke, ki zaposlenim pripadajo. Na voljo bodo tudi za druga vprašanja, pravijo.

Svetovanja bodo za vse brezplačna, zaradi strokovnosti izvedbe pa je nujna pravočasna prijava prek spletne strani www.zsss.si/tov-2023/. V ZSSS zainteresirane pozivajo, naj na svetovanje prinesejo plačilno listo, pogodbo o zaposlitvi in, če je možno, podjetniško kolektivno pogodbo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Avatar Suli
    Suli 11:08 15.maj 2023.

    Če bodo javno objavili kršitelje to podpiram (slaba reklama za podjetje, ki išče delovno silo)🤔

  • 4krogci 09:50 15.maj 2023.

    Kaj ko bi se sindikat ukvarju z visino place in razmerami za delo in ne z pregledovanjem papirja?

  • Boschtjan Zupanchich 09:19 15.maj 2023.

    Smo , ker smo dali prošnjo za enotni obračun skozi celotno leto, tako, da plačujemo povprečni pavšal , in nimamo težav z raznimi neumnimi brezveznimi birokratskimi parazitskimi zlobnimi zajedalskimi "spremembami".