Slovenija
9570 ogledov

Gorenjska: Pijan in brez vozniške po avtocesti divjal 210 km/h

zajem zaslona/PU Kranj
Test alkoholiziranosti je pokazal večjo vsebnost alkohola v krvi.

Policisti so v soboto popoldan ustavili voznika, ki je z veliko prekoračeno hitrostjo drvel po gorenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kranju.Voznika so policisti obravnavali zaradi treh prekrškov.

Na omejitvi 130 km/h je vozil s hitrostjo 210 km/h, predvidena globa za ta prekršek je 1.200 eurov in 9 kazenskih točk. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola, za kar je bo oglobljen v višini 1.200 eurov in 18 kazenskih točk.

Ker pa je vozilo vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, so mu policisti osebni avtomobil tudi zasegli in o tem obvestili pristojno sodišče za prekrške, ki vodi nadaljnji postopek.

Policisti so v zadnjem obdobju še povečali nadzore v prometu, ki so usmerjeni zlasti v zaznavanje najbolj pogostih in problematičnih dejavnikov najhujših prometnih nesreč. To so med drugim predvsem hitrost, alkohol, droge, varnostna razdalja, telefoni, varnostni pas, nevarna prehitevanja, izsiljevanja prednosti ter stran in smer vožnje, opozarjajo na PU Kranj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.