Slovenija
26 ogledov

Almine sanje na štirih kolesih

Žurnal24 main
Avtomobil. Za invalidko Almo Đikić. Lažje tudi na treninge. Dobrodelna akcija končana v slabem letu.

Kranjčanka Alma Đikić, ki zaradi cerebralne paralize ne more hoditi, je v torek dobila svoje druge "noge“, saj je postala lastnica novega avtomobila Kia cee'd wagon.

"Treba je verjeti v sanje"
Po desetih mesecih se je končala dobrodelna akcija z naslovom Bet mobil z Nasmehom, v kateri so zbrali 13.900 evrov, kar je zadoščalo za nakup avtomobila, ki ga bodo v naslednjih dneh priredili za ročno upravljanje invalidne voznice. "Presrečna sem! Treba je verjeti v svoje sanje. Niti za trenutek nisem podvomila, da mi ne bo uspelo," je ob prevzemu avtomobila dejala Đikićeva, ki je uspešno opravila tudi vozniški izpit. Avto ji bo omogočil samostojnejše življenje in vožnjo na treninge dvoranskega balinanja. "Ustanovila sem društvo Pantarei, v katerem se bom v kratkem tudi samozaposlila," je povedala Đikićeva, ki trenutno še dela v kranjskem Sončku.

Dobro polovico denarja je zbrala z majskim koncertom, ki ga je pripravil kranjski Rdeči križ, tisoč evrov je prispeval Mobitel, 1500 družina Debeljak iz Podbrezij, preostalo pa druga podjetja in posamezniki. "Vsem sem zelo hvaležna, še posebej pa Debeljakovim in Darku Đuriću, ki so mi pomagali pri dobrodelni akciji, brez njihove pomoči bi verjetno na avto čakala dalj časa," je še dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.