Slovenija
7 ogledov

“Alternativa je SDS”

Šturm, makarovič Benjamin Kovač
Nova pomlad. Šest doktorjev: zmagati mora desna sredina. Marta Kos Marko: Take pobude so dobre.

Lovro Šturm, Andrej Umek, Matej Makarovič, Matevž Tomšič, Borut Rončević in Tone Jerovšek, vsi doktorji znanosti, pravijo, da so nujne volitve, ki bi na novo definirale razmerja moči v Sloveniji.

Po njihovem mnenju ne drži, da ljudje iščejo alternativo v novih obrazih ali strankah, saj ta že obstaja. Menijo, gre za “novo slovensko pomlad”, konkretno pa za stranke SDS, SLS in NSi.

Dobro, da jasno povedo

Po mnenju Marte Kos Marko, strokovnjakinje za komuniciranje, so takšne pobude dobre, zlasti če na glas povedo, koga podpirajo, ne glede na to, za katero opcijo gre. “V Sloveniji smo politiko predolgo prepuščali zgolj politikom,” meni Kos Markova.

Peterica, ki je predstavila sedem izhodišč, ki bi jih morala potencialna nova oblast zasledovati, sicer pravi, da niso nikakršna “tajna združba, niti zakulisniki, pač pa le skupina aktivnih državljanov”. Kos Markova ob tem pravi, da bo nevarnost, da gre za podaljške strank, sicer vedno obstajala, da pa sama najprej verjame na besedo, več pa lahko pokaže čas.

Rončević pa je dejal še, da bo skupina podobne aktivnosti nadaljevala v prihodnje.

Komentarjev 2
  • Schreckensherrschaft Alarm 16:47 20.avgust 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnico o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" ...prikaži več DRZAVI..KDO SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v google tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!

  • privat 12:11 09.julij 2011.

    desničarji ni rešitev....no kapitalisti bojo vse probali...pokrasti ,zlagati ,zavesti...pa tudi ubijati