Slovenija
22 ogledov

Alternativa v negotovosti

Iz gorenjske izdaje Žurnala24: Izbruh. Sestanek z občino ni prinesel rešitve. Zaradi negotovosti je ogrožen program. V prihodnjih dneh pogovor z Grosom.
Treba je narediti nekaj konkretnega. Nočemo, da nas je še naprej strah.
Andraž Šulc, Izbruh

Usoda Izbruhovega kulturnega bazena na Savskem otoku ostaja po četrkovem sestanku predstavnikov alternativnega društva z Mestno občino Kranj negotova. "Nič novega nismo izvedeli. Zdi se, da smo prišli do mrtve točke. Občina najemnine ne more več plačevati, mi pa še manj," je dejal Andraž Šulc. Nekaj optimizma vseeno obstaja.

Razumevanje ni dovolj
"Občutek imamo, da nas župan Mohor Bogataj razume in podpira, ampak to ni dovolj," pravi Šulc, eden od dveh predstavnikov, ki sta se v četrtek pogovarjala z vodstvom občine. "Treba je narediti nekaj konkretnega. Nočemo, da nas je še naprej strah. Vsa leta dokazujemo, da tak prostor potrebujemo, živimo pa v negotovosti. Na ta način ne moremo normalno delovati in se javljati na razpise," je po sestanku kar vrelo iz njega. Upa, da bo sestanek med Bogatajem in Vitomirjem Grosom prinesel pozitivne novice.

Še en pogovor
Bogataj je potrdil, da bodo z Grosom v prihodnjih dneh opravili še en razgovor. Decembrski poskus, da bi odkupili zemljišče, je bil po Bogatajevih besedah neuspešen, zdaj bodo poskušali znižati najemnino na raven, ki bi zadostovala Izbruhovim lastnim prihodkom in sredstvom občinskega razpisa. Bogataj je sicer napovedal še en občinski razpis, prek katerega bodo kulturnim društvom ponudili prostore, ki so na voljo. Seznam naj bi oblikovali v dveh tednih.

Mudi se jim
Šulc opozarja, da časa ni veliko. "Nam se mudi. Imamo pripravljen program za vse leto. Zaradi negotovosti dobivamo odpovedi glasbenih zasedb. Da ne omenjam drugih dejavnosti," je povedal. Kako bodo ukrepali, je sicer odvisno od razvoja dogodkov. "Ne bi radi na silo zasedali kakšnega drugega prostora. Če ne bo šlo drugače, se bomo vrnili na Slovenski trg. Tako smo začeli. Če bo treba, bomo še enkrat," je sklenil.

Najemnina
3.400. Kranjska občinska uprava je navajala, da je za letno najemnino odštela 57 tisoč evrov. Gros pravi, da znaša 3.400 evrov na mesec.
Festival. V Izbruhu je danes in jutri vrhunec odmevnega glasbenega festivala Dost mamo. Gros je dejal, da izvedbe ne bo oviral.

Gros je zadržan
Gros, sicer skrbnik z denacionalizacijo vrnjenega premoženja družini Majdič, v četrtek ni jasno povedal, ali je pripravljen znižati najemnino, je pa opozoril, da ta ni bila tako visoka, kot so navajali mediji. Poudaril je tudi, da jo je zaračunaval samo za zemljišče, in sicer na podlagi občinskega pravilnika, pri čemer je ceno spustil za polovico. Kot skrbnik premoženja je zavezan h gospodarnemu ravnanju, je dodal. Ob vprašanju, kaj bo z nekdanjim bazenom, če ga bodo izpraznili, je bil zadržan. "Nekaj z objektom prav gotovo bo," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.