Slovenija
14 ogledov

Amazon s tablico za 146 evrov

Amazonov tablični računalnik Kindle Fire
1/3
EPA
Amazon je danes predstavil svoj tablični računalnik. Ključna privlačnost je cena, saj bo, kot kaže, kvalitetna naprava preračunano stala le slabih 150 evrov. Predstavili so tudi tri nove različice svojega e-bralnika Kindle. Najcenejši bo stal le slabih 60 evrov.

Spletni trgovec Amazon, ki že leta izdeluje tudi svoj e-bralnik Kindle, je danes z velikimi koraki stopil v areno tabličnih računalnikov.

Predstavili so namreč tablični računalnik Kindle Fire. Naprava ima sedempalčni zaslon, poganja jo dvojedrni procesor in teče na predelanem operacijskem Googlovem operacijskem sistemu Android.

Naprava ima multi-touch zaslon (steklo je zelo odporni Gorilla Glass), tehta le 0,4 kilograma in ima zelo visoko, menda celo boljšo gostoto pik kot bistveno dražji Apple iPad 2. Naprava je močno vezana na Amazonove storitve (nakupi knjig in drugega, gledanje filmov in poslušanje glasbe, računalništvo v oblaku). Razvili so celo poseben brskalnik Silk, ki naj bi inteligentno predvideval, katero stran bo uporabnik odprl in jo naloži vnaprej.

Ključna privlačnost naprave je cena. Naprava bo na voljo za 199 ameriških dolarjev (146 evrov), kar je bistveno manj od konkurenčnih izdelkov, ki jih Sloveniji dobimo šele od okoli 500 evrov naprej.

Predstavili tudi nove e-bralnike

Amazon je predstavil tudi tri nove e-bralnike. Nova naprava se imenuje Kindle Touch, od predhodnika pa ga v prvi vrsti ločita zaslon na dotik in cena. Nova naprava je sicer tudi tanjša, manjša in lažja, obstaja pa tudi različica, ki se na splet povezuje prek wifi povezave.

Ta stane 99 ameriških dolarjev (preračunano 73 evrov), različica z dostopom do spleta prek 3G pa 150 dolarjev (110 evrov). Predstavili so tudi manjšo in še cenejšo različico, ki bo stala le 79 dolarjev (58 evrov).

Komentarjev 2
  • Kristjan Habjanic 18:48 28.september 2011.

    Important Messagess* Kindle Fire, Full Color 7" Multi-touch Display, Wi-Fi is not currently available to ship to the selected non-US address. To shop for Kindles available to ship to you, please visit the non-US Kindle product page.

  • Kristjan Habjanic 18:46 28.september 2011.

    Btw: V Slovenijo ne pošiljajo tako kot ste vi zgoraj zapisali. Sem poskušal sedaj naročiti pa ne gre. U.S ONLY