Slovenija
49 ogledov

Ambulanta za Sočo

URI - Soča je lani ambulantno obravnaval skoraj šest tisoč pacientov in imel sko Anže Petkovšek
Gradnja. Ministrstvo za zdravje in URI - Soča bosta vložila 1,5 milijona evrov.

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS (URI) - Soča bo zaradi stiske s prostorom predvidoma do marca zgradil novo ambulanto.

“Trenutno se ambulantna obravnava izvaja na 500 kvadratnih metrih in v bazenu,” pojasnjuje Robert Cugelj, generalni direktor URI - Soča. V sklop tega spadajo ambulante, fizioterapija, elektroterapija, kineziologija, diagnostika in podobno. “Takšno stanje že povzroča nezadovljstvo pacientov, saj jim prostori ne omogočajo individualne obravnave,” pravi Cugelj in dodaja, da ni mogoče izvajati novih metod rehabilitacije, niti ni prostora za postavitev novih naprav.

Precej več prostora
Najprej bodo porušili prazen objekt in na njem zgradili energetsko varčnega, ki bo obsegal 1.400 kvadratnih metrov in bo imel dve etaži. “Poleg tega bomo v sklopu investicije obnovili 800 kvadratnih metrov obstoječih prostorov in tako pridobili 2.200 kvadratnih prostorov za izvajanje ambulantnih dejavnosti,” razloži Cugelj.

Vrednost investicije je ocenjena na 1,5 milijona evrov. Po Cugljevih besedah bo gradbenoobrtniška in inštalacijska dela ter notranjo opremo financiralo ministrstvo za zdravje, tehnično dokumentacijo in nadzor pa URI - Soča. Zdaj je v teku razpis za izvajalca del (rok je do 11. junija). Rok za pridobitev uporabnega dovoljenja je marec prihodnje leto.

“Inštitutova vizija je zelo jasna in se usmerja v vse večje izvajanje ambulantnih storitev in minimalno povečanje hospitalnih storitev,” še pravi Cugelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.