Slovenija
32 ogledov

Američani si želijo NKBM čim prej

NKBM je provizije vrnila 29. oktobra. (Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
Po neuradnih informacijah, da se je za nakup Nove KBM odločil ameriški Global Bancorp Commodities and Investments, ta to potrjuje in dodaja, da si želi nakup izpeljati čim prej.

Danes so prek sporočila za javnost pri podjetju Global Bancorp Commodities and Investments Inc. (GBCI) iz Floride sporočili, da si želijo nakupa druge največje slovenske banke. Izpostavili so, da si kljub pozni prijavi želijo postopek izpeljati čimprej.

Družba je nastala lanskega aprila, kot pravijo sami, pa želijo ustvariti "večplastno korporacijo". Trenutno se ukvarjajo z uvozom in izvozom, nafto, nepremičninami ... Želijo pa si tudi verigo hotelov s petimi zvezdicami. Prek Nove KBM pa nameravajo financirati tudi velike infrastrukturne projekte (zasebne in državne) ter razvijati področje turizma v jugovzhodni Evropi.

Zaenkrat se sicer SDH, ki v imenu države prodaja banke, še vedno pogovarja z ameriškim skladom Apollo, ki naj bi za nakup ponudil 200 milijonov evrov. Večer ob tem navaja, da naj bi bil GBCI pripravljen ponuditi 250 milijonov evrov in še 100 milijonsko dokapitalizacijo. O njihovi ponudbi so sicer že dlje časa krožijo dvomi, na primer Finance navajajo, da naj bi po neuradnih podatkih SDH želel od družbe pridobiti osnovne finančne podatke, a ostali so brez odgovora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:45 10.april 2015.

    Seveda da želijo čim prej ker nočjo da se konkurenca prej zbudi. Logično. Vsakmu je jasn da je to drobiž v primerjavi z tem kar dobijo za ta denar.