Slovenija
7 ogledov

Američani za slovensko igralništvo

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Ameriško igralniško družbo spet zanima Slovenija. Za lastniški delež v Hitu naj bi že ponudili okrog 60 milijonov evrov. V Hitu ne vedo nič.

Za naložbo v slovensko igralništvo naj bi se spet zanimali pri Harrah's Entertainment, po navedbah časnika Delo pa naj bi že ponudili 60 milijonov evrov. Konkretnih načrtov za naložbo naj še ne bi bilo, saj mora država najprej preurediti igralniško zakonodajo.

O naložbah Američanov v Hitu ne vedo nič
''O namerah Američanov ne vemo nič'', pa je za nas pojasnila Katja Kogej iz kabineta Hit d.d. Nova Gorica. ''O tem niso bili obveščeni ne v upravi, ne vodstvo, nihče. Tudi z vlade ali ministrstva nismo prejeli nič. Lahko sporočimo le to, da bo naša primarna naloga v prihodnjih treh letih sanacija družbe,'' je še dodala Kogejeva.

Nekdanji prvi mož Hita Branko Tomažič pa je po poročanju STA povedal, da so vsi člani komisije za pripravo nove igralniške strategije, ki deluje pri ministrstvu za finance, prejeli dokument, da se Američani vnovič zanimajo za naložbo v Hit.

S tem je potrdil pisanje Dela, da je Harrah'sova lobistka Sally Painter v dokumentu z naslovom Možnosti za premislek slovenske vlade o prestrukturiranju oziroma ponovni oživitvi Hita razdelala tri različice lastniško-upravljavskih rešitev za novogoriško igralniško družbo. Kot povzema časnik, gre za možnost skupne naložbe, delno ali popolno prodajo ter menedžersko pogodbo s "tretjo stranko".

Premier Pahor nad idejo navdušen

Ameriška družba Harrah's Entertainment (nedavno se je preimenovala v Caesar's Entertainment) se je že pred petimi leti neuspešno dogovarjala o skupni naložbi z novogoriškim Hitom. Da si spet utira pot v slovensko igralništvo, je za Delo potrdilo več virov, z načrti naj bi bil že seznanjen tudi predsednik vlade Borut Pahor. Še več: nad njimi je bil menda navdušen, zamisel pa naj bi mu bila predstavljena med obiskom New Yorka konec septembra, piše časnik.

Mega centri
Predlog strategije za razvoj igralništva, ki med drugim predvideva izjemo za mega igralniško-zabaviščne centre, bo vlada predvidoma potrjevala ta teden. V primeru javno-zasebnega partnerstva pri takem projektu bi bila država namreč pripravljena na zmanjšanje lastniškega deleža pod 51-odstotni prag in uvedbo ustreznih dajatvenih olajšav, še piše Delo.

Po pisanju časnika naj bi že v torek o strategiji igralništva in poslovnih načrtih Harrah'sa razpravljali ministri na sestanku s premierjem, a s tem na finančnem ministrstvu niso seznanjeni. Sicer pa je minister Franc Križanič danes in v torek na srečanju finančnih ministrov držav v območju evra v Bruslju, so dodali.

Ob tem na finančnem ministrstvu pojasnjujejo, da kot resorno pristojno ministrstvo za področje iger na srečo spremljajo raznovrstne pobude in interese glede potencialnih naložb na področju igralništva. V skladu s svojimi zakonskimi pristojnostmi se bo ministrstvo do takšnih naložb tudi opredeljevalo, ko bodo takšne pobude dovolj zrele za javno obravnavo, so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.