Slovenija
26 ogledov

Amis ministrstvo za javno upravo obtožuje prirejenega razpisa

Amis logo zurnal24.si
'Razpis za fiksno telefonijo pisan na kožo državnemu ponudniku,' zatrjuje Amis, ki je zato danes skupaj s partnerjem Kron Telekom vložil revizijo postopka. Na ministrstvu pravijo, da temu ni tako.

Amis ministrstvo za javno upravo, ki ga vodi Boris Koprivnikar, obtožuje prirejenega razpisa, saj naj bi razpis za fiksno telefonijo - za obdobje treh let v ocenjeni skupni vrednosti šest milijonov evrov - napisali tako, da "onemogoča konkurenčen boj in favorizira državnega ponudnika, kar občutno dviguje ceno, ki jo bomo plačali davkoplačevalci". 

Pri Amisu tako v sporočilu za javnost navajajo, da javno naročilo vsebinsko ni v celoti določeno, saj za približno 400 lokacij naročnik ni podal niti podatkov o zahtevanih količinah telefonskih priključkov. Podatki pa naj bi bili tako dosegljivi le Telekomu, ki je te storitve državni upravi že ponujal.  Pri Amisu dodajajo, da konkretnih odgovorov od ministrstva kljub zastavljenim vprašanjem niso dobili. 

Kopija predračuna identična kopija cenika državnega ponudnika

Ponudbeni predračun pa naj bi bil po mnenju Amisa in  Kron Telekoma skoraj identična kopija cenika državnega ponudnika. Storitve namreč obračunavajo po minutnem intervalu, kot storitev stacionarne telefonije obračunava državni ponudnik, četudi ponujajo obračun po sekundnem intervalu, kar naj bi omogočalo prihranek.

Poleg tega pa jih je zmotil tudi 90 dnevni časovni rok za vzpostavitev storitve na več kot 1800 lokacijah."Tega pa ne zmore izvršiti nobeden od ponudnikov na slovenskem trgu," še pravijo pri Amisu.

Ministrstvo: "Ponudnik še ni bil izbran"

Na ministrstvu so za Žurnal24 navedbe Amisa zanikali in pojasnili, da ponudnik še ni bil izbran, niti naročnik v tretji, zadnji fazi, še ni prejel ponudb. Zaradi kompleksnosti naročila pa naj bi uporabil konkurenčni dialog, postopek, ki omogoča zbiranje informacij o možnih rešitvah s strani potencialnih ponudnikov: "Naročnik je po prejemu vseh relevantnih informacij in zahtev uporabnikov oblikoval rešitev, na podlagi katere pričakuje od dveh usposobljenih ponudnikov oddajo končne ponudbe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.