Slovenija
18 ogledov

AMZS preiskuje interno

Policisti so preiskali prostore AMZS v Lescah. (Foto: Renata Škrjanc) Žurnal24 main
Preiskava. Pridržana iz leške poslovalnice danes pred preiskovalnega sodnika.

Odgovorna iz leške poslovalnice AMZS, ki sta osumljena jemanja podkupnin in ponarejanja uradnih listin, bi po naših informacijah morala že včeraj stopiti pred preiskovalnega sodnika, a se bo to očitno zgodilo šele tik pred iztekom pridržalnega roka.

Izpravnost za stotaka
Naveza. Po neuradnih informacijah naj bi zakonca za potrdilo o izpravnosti neizpravnega vozila zahtevala sto evrov. Tako naj bi “poslovno” sodelovala tudi z nekaterimi prodajalci rabljenih avtomobilov.

Kot smo pisali včeraj, so gorenjski policisti odvzeli prostost 42-letnici in 45-letniku iz okolice Radovljice. Policisti in kriminalisti (v akciji jih je sodelovalo 40) so pri obeh osumljencih opravili hišni preiskavi, včeraj pa so osumljenca še zasliševali in pregledovali zaseženo gradivo.

Neizpravna vozila
“Osumljenca sta pri opravljanju svojega dela kot uradni osebi storila kazniva dejanja s tem, da sta v nasprotju z zakonom omogočila izvedbo tehničnih pregledov in registracije več vozilom ter si s tem protipravno pridobila premoženjsko korist,” pravijo na Policijski upravi Kranj. Povedano drugače: vodja poslovalnice AMZS v Lescah in njegova žena sta proti plačilu za neustrezna vozila izdajala potrdila o tehnični brezhibnosti.

AMZS z interno preiskavo
Z AMZS so sporočili, da sum kaznivega dejanja obsojajo. “Zaradi razjasnitve vseh okoliščin in v želji, da se preiskava preišče in sklene v čim krajšem času, smo preiskovalcem ponudili vso podporo in pomoč,” navajajo na AMZS. Napovedali so še, da bodo uvedli temeljito notranjo preiskavo. “Zoper zaposlene, ki so kakorkoli vpleteni v navedena dejanja, bomo skladno z internimi pravili in določili ustrezno ukrepali”.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.