Slovenija
60 ogledov

Ana Žličar bo dobila polna pooblastila

Nova poslovna direktorica OI je Ana Žličar. Žurnal24 main
Ana Žličar, ki bo naslednja štiri leta vodila onkološki inštitut (OI), bo nadaljevala delo, ki ga je začela. Ne bo odnehala niti v primeru nedelujočih klimatskih naprav na kirurgiji.
Ana Žličar, dosedanja vršilka dolžnosti generalne direktorice onkološkega inštituta (OI), je dobila deset od 14 možnih glasov članov sveta OI in bo tako, potem ko jo potrdi še vlada, poslovna direktorica inštituta s polnimi pooblastili. Za mesto poslovnega direktorja se je potegovalo šest kandidatov, dva glasova je dobila še dekanka jeseniške visoke zdravstvene šole Brigita Skela Savič, dva člana sveta OI pa sta se vzdržala.

Brecelj pričakuje veliko
Minister za zdravje Borut Miklavčič je po izvolitvi sporočil, da bo vladi predlagal, naj odločitev sveta OI potrdi.

Med prvimi je Ani Žličar čestital kirurg Erik Brecelj, ki je prav tako član sveta OI in, kot pravi, od Žličarjeve zdaj, ko ima polna pooblastila, “pričakuje zelo veliko”, glede konkretnih težav pa, “da se bo začela ukvarjati z določenimi problemi, s katerimi se do zdaj ni, tudi na kirurgiji,"  pravi Brecelj.

Razmere na kirurgiji
“Če me sprašujete, ali se bom lotila umika docenta Hočevarja – ne bom,” je glede ukrepov, ki jih namerava izpeljati na kirurgiji, ker so se razmere zaostrile zaradi negativne ocene, ki jo je od svojega predstojnika Hočevarja dobil Erik Brecelj, pravi Žličarjeva in napoveduje, da pri reševanju problemov ne bodo merili moči: “Reševali bomo resnične probleme, ne pa jih spravljali na osebno raven!”

Klima na kirurgiji
“Ne bom začenjala, ampak nadaljevala,” pravi Žličarjeva, ki se je prejšnji teden sestala s predstavniki SCT in jim posredovala mnenje strokovnjakov glede napak pri delovanju klime v operacijskih dvoranah na kirurgiji. Kolikšna je odgovornost SCT, naj bi bilo torej znano v kratkem, Žličarjeva pa pravi še: “Preverili bomo tudi našo odgovornost, ali smo naprave vzdrževali, kot se spodobi.”

Dora in prizidek

Po izobraževanju radiologov, ki bodo z OI sklepali podjemne pogodbe, naj bi pospešili začetek izvajanja presejalnega programa za raka dojk Dora.

OI je z GH Holding podpisal pogodbo za gradnjo pritličnega nadzidka nad krilom radioterapije. Vrednost projekta je milijon in enajst tisoč evrov, gradnja pa bo trajala od pet do sedem mesecev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.