Slovenija
11 ogledov

"Aneksa ne bo!"

Delajo premalo intenzivno, meni župan. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Urejanje središča. Vse cenejši Mesarski most.

Ljubljana. Do 15. junija bi morale biti končane brežine in steze na Bregu, Mesarski most pa bi morali takrat tehnično pregledati, je ocenil župan Zoran Janković.

Pogodbeni rok z Gradisom Ljubljana in SCT za dograditev Mesarskega mostu se je iztekel že 23. aprila. Župan je napovedal, da dopolnila, s katerim bi rok podaljšali, ne bo. Poudaril je, da je bil nejevoljen, ker most gradi premalo delavcev, zato je že poklical Ivana Zidarja in mu dejal, naj ga nikar ne kliče na pogovore o aneksih. Penali za zamude so sicer že narasli na skoraj 600 tisoč evrov, 3,2 milijona evrov vreden most pa je tako po županovih besedah vsak dan cenejši.

Breg brez zamude
Stopnišče z vodnjakom in novim kipom Ivana Hribarja na Bregu pa naj bi bilo urejeno do konca junija. Na občini proučujejo tudi možnost, da bi z lesenim prehodom pod Prulskim mostom stezo ob Ljubljanici na Bregu povezali s Krakovskim nasipom. Čim bo zgrajena garažna hiša pod Kongresnim trgom, pa naj bi za promet zaprli tudi Novi trg, kjer zdaj parkira 23 okoliških stanovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.