Slovenija
14 ogledov

Anketa za dobro vzdušje

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Napovedi so se uresničile, koroška vlada je sprejela odločitev o referendumu glede dogovora o dvojezičnih tablah in s tem doseže "dobro vzdušje v deželi". A referendum še najbolj podoben anketi.

O kompromisnem dogovoru glede postavitve dvojezičnih napisov bodo Avstrijci pripravili referendum po pošti. Odločitev za ljudsko povpraševanje, kot temu pravijo, je izglasovala deželna vlada na čelu z vladajočimi svobodnjaki.

“To je v bistu bolj volilno-taktično vprašanje, vmesni volilni boj. Gre le za povpraševanje, kar lahko vsak naredi. Stalo bo pa 450.000 evrov. Mislim, da je celotna zadeva pravno popolnoma nepomembna, saj nima nobene posledice za sprejemanje zakona,” nam je dejal Marjan Šturm, Predsednik Zveze slovenskih organizacij na Koroškem. Šturm je prepričan, da bo velika večina proti. Verjame, da bo obveljala odločitev ustavnega sodišča in da bo zakonodajna procedura lahko pri koncu že sredi julija.

Glavar hoče dobro klimo
“Ljudje imajo zdravo pamet in si mislijo - če ste se zmenili in ste vsi za to, zakaj potem sploh še sprašujete ljudstvo,” Šturm ponazori mnenje ljudi o odločitvi deželne vlade.

Koroški deželni glavar Gerhard Dörfler vztraja, da bodo s povpraševanjem ustvarili “dobro vzdušje v deželi”. Očitke, da referendum ni v skladu z zakonodajo, zavrača. Socialdemokrati pa so referendum po pošti označili za “pravni nič”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.