Slovenija
31 ogledov

Anketira zase

"Informacije in vedenje so premoženje našega podjetja, ki nam bo omogočilo uspeh Žurnal24 main
Piarovec Jeretič. Zbira informacije za potencialne investitorje. Guberac z načrti že pri županu.
              2
občinska podrobna prostorska načrta sta v postopku priprave, za območji Valete in Kaštela, začela pa sta se v mandatu prejšnjega župana.

"Anketo izvajamo v lastni režiji delno za nas same, ker nas zanima javno mnenje zaradi svetovanja klientom, delno pa za določene kliente, ki imajo v Portorožu določene interese," glede ankete o prostorski strategiji središča Portoroža, ki jo izvaja njegovo podjetje Nevro PR in je na voljo v nekaterih portoroških lokalih, pravi 
piarovec Sebastjan Jeretič.

"Zdajšnje stanje sramota"
O klientih Jeretič ne želi govoriti. Ali je med njimi tudi družina Hot ali Grafist Anteja Guberaca, ni ne potrdil ne zanikal. Guberac je županu Petru Bossmanu in podžupanu Gašparju Gašparju Mišiču sicer skupaj z arhitekti že predstavil svoje načrte za ureditev območja Tivolija, ki je v njegovi lasti. Zdajšnje stanje se mu zdi sramota za Portorož, vendar ne bo vztrajal, če ne bo naklonjenosti. "Če jim ne ustreza, pač ne bom delal, lahko pa bi bili srečni, da so v teh časih sploh investitorji. Objekti, ki jih načrtujemo, bi dali dodano vrednost Portorožu in turistični dejavnosti. Goste v Kempinskem gotovo moti hrup iz teh objektov in ne bodo pripravljeni plačati 500 evrov za sobo, če kraj ne bo imel ustrezne ponudbe in ne bo primerno urejen," je prepričan Guberac.

Občina ni naročnik
Jeretič krajane sprašuje, ali bi podprli prenovo tržnice in Tivolija in pod kakšnimi pogoji ter kaj po njihovem mnenju spada v središče Portoroža in kaj na območje Kaštela.

Prav to bi utegnilo zanimati tudi piransko občino, kjer pa zatrjujejo, da niso naročniki raziskave. Sicer pa pravijo, da so med trenutno aktualnimi razvojnimi pobudami območji Vojkovega doma in objekta Virginia, širitev Hotela Marko, nadomestitev objekta Figarola-Tivoli ter gradnja garažnih hiš na območju Valete in Kaštela. Kot poudarjajo, je pred posegi nujna uskladitev različnih interesov, sektorjev in stroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.