Slovenija
12 ogledov

Anonimna pomoč referendumu

Podpise bodo zbirali še do 9. novembra. Podporniki na stojnici pred Kresijo mešč Žurnal24 main
Referendum. Zbiranje podpisov bodo nadaljevali z denarjem donatorjev.

Zbiranje podpisov za referendum proti gradnji garažne hiše pod tržnico oziroma pomoč meščanom pri podpisovanju pobude ter promocijo bodo pobudniki nadaljevali do izteka roka 9. novembra, je povedal predlagatelj Mihael Jarc iz Liste za čisto pitno vodo.

Podpise – pravzaprav proti odloku o obvezni razlagi odloka za gradnjo garažne hiše pod tržnico in prizidka k Mahrovi hiši – pobudniki zbirajo že od 6. oktobra. Do zdaj so jih zbrali 1.900, za razpis referenduma pa potrebujejo 11.212 overjenih podpisov volilcev. Samo v petek jih je po Jarčevih besedah oddalo okoli 200 meščanov.

Donatorji kar sami
Jarc je razložil, da je zaradi svoje neizvolitve v mestni svet sicer izgubil vir financiranja za stroške zbiranja podpisov, vendar pa so se na stojnici sami oglasili “anonimni donatorji”. Podporniki so tako že zbrali dovolj denarja, da bo lahko danes Jarc podaljšal najem stojnice (ta stane devet evrov na dan) in plačal takso za uporabo javne površine, ostalo pa mu bo še dovolj denarja za honorarje podpornikom, ki pomagajo pri zbiranju podpisov.

Čeprav lahko podporniki podpis overijo na vseh upravnih enotah v Ljubljani, pa imajo pobudniki stojnico samo pred Kresijo. Kolikšni bodo končni stroški zbiranja, Jarc še ne ve. Dejal pa je, da je leta 2004 za zbiranje podpisov za referendum o džamiji za stroške porabil okoli 4.500 evrov. Po finančno pomoč se je sicer obrnil na SDS, vendar pa se v stranki za sodelovanje niso odločili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.