Slovenija
20 ogledov

Anonimne obtožbe zoper Kavčiča

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kinološka zveza očitke zavrača: Lizing pogodba za nepremičnino v Zapogah je dediščina starega vodstva, kinološka sodnika Alenka Černe in Rajko Rotner pa sta doživela sankcije.

"Pred dnevi je v slovenski kinološki javnosti zaokrožilo anonimno pismo z vrsto neargumentiranih obtožb zoper vodstvo Kinološke zveze Slovenije," so sporočili iz zveze in dodali, da se navedbe nanašajo na afere širših dimenzij, s katerimi se sooča Slovenija, kot je recimo afera bulmastifi in Hypo.

"Sedanje vodstvo odločno deluje v smeri razkrivanja in sankcioniranja nepravilnosti ter se obnaša kot dober in vesten gospodar, ki se trudi ne samo za ohranitev, temveč predvsem za sanacijo stanja, ki ga je vodstvo nasledilo od prejšnjega," so zapisali v sporočilu za javnost.

KZS je po njihovih navedbah zaradi podpisa lizing pogodbe v vrednosti 760 tisoč evrov za nepremičnino v Zapogah ob zamenjavi vodstva nesolventna. Ocenjujejo, da je KZS s tem poslom utrpela okoli 250 tisoč evrov škode, obenem pa so ostali prazni in slabo vzdrževani prostori na Ilirski 27, katerih vrednost ocenjujejo na okoli 200 tisoč evrov. Napovedujejo, da bodo za leto 2010 izkazali pozitivne poslovne rezultate.

Glede afere bulmastifi sporočajo, da je vodstvo prekinilo sodelovanje s kinološkima sodnikoma Alenko Černe in Rajkom Rotnerjem in od protikorupcijske komisije prejelo pismo o dobrem sodelovanju v zadevi.

Kinološko zvezo Slovenije vodi Blaž Kavčič, predsednik državnega sveta in eden vidnejših članov stranke LDS, ki jo mnogi povezujejo z afero bulmastifi Saše Baričeviča pa tudi z nepravilnostmi, ki so jih nedavno odkrili v avstrijski podružnici banke Hypo Alpe Adria in Hypo Leasingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.