Slovenija
8 ogledov

Anonymous ne bo napadel Facebooka

Anonymous si je ikonografijo sposodil iz filma V for Vendetta. EPA
Facebook še stoji. Le en član aktivistov z imenom Anonymous naj bi se zavzemal za napad na to socialno omrežje, drugi pa te ideje niso podprli. S spleta že umikajo posnetke z napovedmi napada.

"Člani skupine Anonymous pravijo, da je za tako imenovano operacijo Facebook stal en član, ki pa ni imel podpore ostalih članov. Pravijo, da nima smisla uničiti strani, preko katere objavljajo svoja sporočila," piše računalniški portal Web-Center.

Dodajajo, da je Anonymous že začel z brisanjem video posnetkov iz YouTuba in strani s Facebook-a na temo OpFacebook (na Facebooku lahko na to temo najdete recimo stran Anonymous Op FB Fake).

Ob tem so v izjavi objavili ime, priimek in telefonsko številko človeka, ki da je kljub opozorilom v javnost dajal informacije, da se bo napad na Facebook zgodil. "Pokličite ga in mu povejte, kakšna smet je," so Anonymous pripisali v sporočilu. Kot je razkril Cnet, gre za osebo z imenom Anthony, ki živi v zvezni državi Ohio v ZDA.

Ugrabljenega člana naj bi karteli vrnili

Anonymous naj bi se sicer odločil preklicati operacijo proti mehiškemu kartelu. Pravijo namreč, da je kartel izpustil njihovega člana, katerega ugrabitev je bila povod za zaostorvanje med kartelom in Anonymous. Ti so kartelu zagrozili z javno objavo imen njegovih članov. Da tega niso storili naj bi vplivala tudi grožnja, da bo kartel za vsako objavljeno ime umoril deset ljudi.

Spomnimo, hekerski aktivisti z maskami so se sicer nedavno usmerili tudi proti pedofilom in mehiškim narkokartelom. Prejšnji teden je Anonymous napovedal, da stopa v boj proti spletni pedofiliji in objavil seznam uporabnikov nekaterih pedofilskih strani, ki jih z običajnim iskanjem po spletu ni mogoče najti, saj so na tako imenovanem darknetu.

Več si lahko preberete v članku Anonymous, anonimna (vele)sila spleta.

Komentarjev 1