Slovenija
18993 ogledov

Anže Logar o "ofucani" smrekici

Anže Logar epa Anže Logar
"Katera dama bi bila po 6 dneh ‘sardinske’ vožnje primerna za gala ples?"

"Moj oče je (bil) slikar, posledično se je veliko ukvarjal tudi s fotografijo. Imel je svojega Hasselblad-a, ki ga je iz svoje fotografske torbe vedno jemal s prav posebnim spoštovanjem. Za malega mulca je bilo pri vsem tem najbolj zanimivo spremljati postopek nastanka fotografij. Bil sem poleg ob njegovem delu v temnici. Tista rdeča svetloba, ki je sicer čisto popačila pogled na prostor, a hkrati delala čudeže," svoj zapis na Facebooku, v katerem okrca tudi medije zaradi negativne predstavitve slovenske smrečice, ki stoji v Vatikanu, začne zunanji minister Anže Logar. "Negledljive negative je razvijala v pozitive - prekrasne slike mesta, pokrajine, ljudi ..."

 

"Dandanes, če spremljate medije, imate občutek, da ste v temnici. Dobesedno. Vse rdeče. In tam pod rdečo lučjo se zdi podoba sobe (sveta) izmaličena. Vrnimo se v temnico. To je torej le proces. Proces, ki negative spreminja v pozitive. In tako je treba dandanes gledati na to. Zelo preprosto. Medijsko poročanje dandanes je negativa. A ker imamo v demokratičnem svetu možnost izbire, je opcija tudi ne-izbira. Lahko se zelo preprosto odločimo, da ne sodelujemo v medijski ‘temnici’, v procesu ustvarjanja (fotografije) resnice. Ampak se raje ozremo k izvoru - dejanskemu stanju. In si šele na podlagi tega ustvarimo mnenje. Če vam v medijih na vseh programih kritizirajo pismo, ‘zgooglajte’ ga, in preberite. In si šele potem izoblikujte svoje mnenje. Če vam v medijih razni analitiki, pa celo združenja za varstvo potrošnikov, na veliko kritizirajo predlog Vlade RS za znižanje obdavčitve avtomobilov, se vprašajte, kaj želite VI: cenejše ali dražje dobrine(?), ali pa vam več pomeni ‘sporočilo iz temnice’ - slaba vlada? Predvsem pa zaupajte sebi in svoji presoji. In ne pozabite, iz negativa dobimo pozitiv. Celo najboljši prijatelj se v negativu zdi - neznanec. Zatorej, verjemite v original, verjemite v to, kar vidite, ne pa v to, kar vam želijo interpretirati."

Anže Logar

Dodaja, a ga je v Sloveniji malo strah. "V ponedeljek v ZDA, konec tedna v Rimu in Vatikanu, kmalu v Haag. Pa občasno pokukam, kaj se o teh obiskih znajde v medijih. Khm, če bi sledil zapisanemu, bi bilo najbolje, da ostanem doma," je zapisal na FB. "Ampak potem z ZDA danes ne bi imeli podpisanega strateškega dialoga. Kar je pomembnejše, kot se mogoče komu zdi. Kajti to pomeni, da z ZDA zdaj aktivno sodelujemo praktično na vseh ravneh administracije, od najnižje uradniške, strokovne, znanstvene, pa tja do politične ravni. Napredek se letno ocenjuje na visokih političnih srečanjih."

NEGATIVA Moj oče je (bil) slikar, posledično se je veliko ukvarjal tudi s fotografijo. Imel je svojega...

Objavil/a Anže Logar dne Nedelja, 13. december 2020

Poudarja, da brez obiska Rima ne bi bilo prihodnjega srečanja treh zunanjih ministrov IT, HR in SLO, kjer bodo lahko (d)ogovorili vse odprte dileme, povezane z napovedano razglasitvijo izključne ekonomske cone v Jadranu.

"Brez obiska Vatikana ne bi ob prižigu lučk na novoletni smreki na trgu Sv. Petra ponesli sporočila ‘I feel Slovenia’ v svet. Slovenci smo podarili smreko, Slovenca sta jo okrasila, slovenski nadškof je daroval mašo za domovino in ob prižigu lučk, ki ga je prenašalo evropsko združenje televizij, sva z nadškofom Cviklom nagovorila mednarodno javnost," poudarja Logar. "Brez obiska Berlina z nemškim ministrom ne bi bilo njegove javne izjave, da Slovenija pomaga s svojimi predlogi za rešitev zapleta v zvezi s prihodnjim financiranjem Unije. Ki je bilo v popolnem kontrastu z dogajanjem doma. Saj se spomnite opozicijsko medijskega pogroma kot posledice pisma PV Janše evropskim voditeljem, da si vzemimo še en krog za pogajanja, ker sta dve državi napovedovale veto? No, ta vikend je ta zadnji krog potekal in voditelji so se uskladili. Slovenija pa bo zato dobila 12 milijard sredstev za prihodnji razvoj!"

Katera dama bi bila po sardinski vožnji pripravljena na ples?

Dodaja, da bi lahko še našteval, zakaj mora zunanji minister potovati. "Ampak v medijih preberem, da je smreka, ki smo jo darovali Vatikanu, ‘ofucana’. Pa kar koli naj že to pomeni... No, naj povem, da je ta ‘strokovna ocena’ nastala na podlagi fotografije postavljanja smreke na trgu Sv. Petra. Po 6- dnevni vožnji, ko so veje spodnjega premera smreke iz 7 metrov zaradi prevoza stisnili na vsega 3 metre," je zapisal Logar. "Pa mi povejte, katera dama bi bila po 6 dneh ‘sardinske’ vožnje primerna za gala ples? In kasneje jo je demantirala kar smreka sama. Če seveda zaupate svojim očem (slika spodaj). Če ne čisto, pa morda zaupate besedam vatikanskega vrtnarja, ki je javno izjavil, da v 29-ih letih svojega dela še ni imel na trgu tako lepe smreke."

Dodaja, da se je ob obisku ZDA pogovarjal z ameriškim kongresnikom Paulom Gosarjem (zaradi covid okužbi v njegovi družini neposredno pred obiskom srečanja ni bilo možno izvesti v živo), spletni portal 24ur pa je izrazil začudenje nad izborom sogovornika in zapisal “Stališča Gosarja so tako skrajna, da je šest od njegovih devetih bratov in sester pred dvema letoma javno podprlo njegovega demokratskega tekmeca z besedami, da "ni primeren za poslanca in ga je treba odstraniti".”

V času Šarčeve vlade, poudarja, je v medijih o istem kongresniku bral: “Predsednik Borut Pahor je danes z zlatim redom za zasluge odlikoval ameriškega kongresnika Paula Gosarja, ki ima slovenske korenine. Zlati red je Gosar prejel za prispevek in sodelovanje pri krepitvi odnosov med Slovenijo in ZDA."

Na koncu zapisa dodaja še, da se je pred odhodom v ZDA spet testiral - test je pokazal, da je "covid negativen". 

dežurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 26
  • nahipca 06:57 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • anton55 16:35 14.december 2020.

    Smreka kot slovenski narod,spodaj kot delavski razred revna in gola pri vrhu se bohoti kot naša gospoda, ki so pri koritu.

  • Zikollino 12:42 14.december 2020.

    Toliko srbo-hrvaških besed nismo uporabljali niti, ko smo bili skupna država ... "ofucana" ... pazi ti ministra, bivšega ministranta ... pa besedo "guzica" tudi uporabljaš? ... recimo: včeraj sam seksao kao nor, joj, kako me zdaj guzica peče ...