Slovenija
31 ogledov

Apetiti po apartmajih

portorož Shutterstock
Interesi. Prva odločitev o pozidavi Portoroža bo padla danes; širijo se govorice o podkupovanju.

“Govori se o poskusih koruptivnih dejanj in o tem, da naj bi neki denar dejansko celo 'padel'. Ali to drži, se bo videlo pri samem glasovanju, ampak po mojem mnenju načrti o pozidavi Bernardina ne bodo šli skozi,” meni Slavko Ivančič, piranski svetnik in predsednik portoroške krajevne skupnosti.

Piranski občinski svet bo danes med drugim obravnaval tudi prva dva izmed predvidenih občinskih podrobnih prostorskih načrtov (OPPN) za Portorož. Eden od njiju, Terasne vile Bernardin, je že dvignil precej prahu. Pri občinskih svetnikih je v zvezi z omenjenim projektom lobiral človek, ki statusa lobista nima, je pa županov prijatelj in strankarski kolega. Nasprotniki pozidave območja so o tem obvestili tudi protikorupcijsko komisijo.

OPPN-ji za pajdaše

Drugi projekt, ki razburja nekatere Portorožane, pa so načrti o gradnji večjega objekta v središču kraja, po katerih bi pozidali parkirišče, znano pod imenom Kaštel. O željeni pozidavi Portoroža so pred nekaj dnevi razpravljali tudi na posvetu, ki ga je organiziral državni svet o trajnostnem razvoju in zaščiti priobalnega pasu. “Nekatere investicijske namere se zdijo neupravičene ter brez kritja v potrebah in v finančni konstrukciji. Praksa, ki smo ji priča, je žal, da se delajo OPPN-ji na 'zalogo' in za 'pajdaše' različnih barv”, je ob tem komentiral Miha Jazbišek, eden od 
sodelujočih.

Komentarjev 1
  • primorka 15:19 25.september 2012.

    "Bo že Gašpar G. Mišič vse uredil. Ni panike."