Slovenija
20 ogledov

Aplavz Ameriki

Miro Petek Žurnal24 main
Odziv. Niti Pahor niti MZZ sodišča ne omenjata.

“Slovenska vlada je navdušeno pozdravila smrt Osame bin Ladna in bila tako ena od redkih svetovnih držav oziroma vlad, ki je uporabila grobo in nespodobno diplomatsko retoriko, ki slavi in pozdravlja smrt človeka, pa tudi če je to Osama bin Laden,” je med razpravo v državnem zboru dejal Miro Petek, poslanec SDS.

STA poroča, da je premier Pahor, ko ga je ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli seznanil z ameriško akcijo, izrazil zadovoljstvo ob smrti Osame bin Ladna. Zunanje ministrstvo pa se je na smrt Osame bin Ladna odzvalo z izjavo, v kateri sporoča, da “Slovenija pozdravlja to novico, ki predstavlja pomemben dosežek v boju proti mednarodnemu terorizmu”.

Smrt kot razlog za ples
Pridružil bi se stavku, ki ga je izrekel ameriški veleposlanik v Sloveniji: smrt človeka ni razlog za praznovanje. Zagotovo smrti bin Ladna kot nevarnega vodje mednarodnega terorizma ni mogoče obžalovati, vendar pa bi si ob takšni priložnosti človek želel, da bi se epilog te teroristične zgodbe zgodil pred sodiščem,” meni Ivo Vajgl, nekdanji zunanji minister in sedanji poslanec v Evropskem parlamentu.

“Izjava, da smo zadovoljni, če nekdo umre – kdorkoli že to je, ni bila najbolj posrečena,” o izjavi slovenske vlade meni tudi poslanec Zaresa Franci Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.