Slovenija
27 ogledov

Aplikacija na iPadu prizemljila več letal

America AIrlines EPA/MICHAEL REYNOLDS
Nekaj deset letal ameriške letalske družbe American Airlines je včeraj ostalo na tleh zaradi težave z mobilno aplikacijo na iPadu, ki ga uporabljajo piloti na letalu.

Zaradi težav z aplikacijo, ki jo uporabljajo piloti na letalih American Airlines, je včeraj na tleh ostalo več letal. Kot poroča The Verge so napako opazili na letih AA2413, AA2276, AA1654, AA235 in AA128.

Letalska družba se je na navedbo enega izmed potnikov, da "so iPadi prizemljili celotno floto American Airlines", odzvala na Twitterju, kjer so zapisali, da imajo nekateri leti prav zares težave z aplikacijo. Po poročanju The Verge so morali na iPade pred vzletom celo ponovno naložiti ves operacijski sistem. Pri letalski družbi pa so naknadno pojasnili le, da so napako že odkrili in delajo vse, da bi jo čim prej odpravili.

American Airlines je bila leta 2012 sicer prva letalska družba, ki je pridobila dovoljenje za uporabo iPadov na krovu. Ti so nadomestili 15 kilogramska tiskana navodila, ki so jih imeli piloti sicer v kokpitu. Takrat so pri American AIrlines izračunali, da bodo z zmanjšanjem teže porabili tudi za 1,2 milijonov dolarjev manj goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.