Slovenija
27 ogledov

Apple predstavil le iPhone 4S

Apple iPhone 4S. Reuters
Apple je danes predstavil novo različico svojega mobilnega telefona iPhone, iPhone 4S. Pri nas bo na voljo 28. oktobra. Petke kljub pričakovanjem niso predstavili.

iPhone 4S navzven deluje enako kot predhodnik, dejansko pa gre za precej izboljšano različico. Poganjal jo bo do dvakrat hitrejši, dvojedrni procesor A5, dvojedrni pa bo tudi grafični procesor, ki naj bi bil po navedbah Appla do sedemkrat hitrejši od obstoječega.

Dlje naj bi zdržala baterija, obljubljajo tudi boljši sprejem signala. Izboljšana je tudi kamera, ki ima po novem ločljivost 8 megapikslov, omogoča pa tudi snemanje videoposnetkov po polnem HD standardu 1080p.

Predstavili so tudi Siri, sistem za glasovno upravljanje z mobilnikom.

iPhona 5 pa Apple kljub govoricam in draženju danes ni predstavil. Predstavitev pa so trgi očitno pričakovali saj so delnice podjetja takoj po predstavitvi padle za dobra dva odstotka.

Predstavili iOS 5

Lastnike obstoječih Applovih naprav pa bo zanimala tudi nadgradnja operacijskega sistema na iOS 5. Ta prinaša vrsto novosti, kot je boljše usklajevanje naprav iPhone in iPad, nov diskretnejši sistem obveščanja, enotna aplikacija Newsstand za naročanje na revije in pa večja vpetost v iCloud.

Tako bo imel vsak uporabnik operacijskega sistema iOS 5 brezplačnih 5 GB prostora na Applovih strežnikih, kamor se bo shranjevala pošta in dokumenti, tam pa bodo tudi varnostne kopije podatkov z iPada in iPhona.

iOS 5 bo brezplačno na voljo 12. oktobra za uporabnike naprav iPhone 4, iPhone 3GS, iPad in iPad 2 ter 3. in 4. generacijo iPoda Touch.

Komentarjev 3
  • dino.sepe 12:24 05.oktober 2011.

    Realno se tudi meni zdi da lahko najboljšo ponudbo pričakujemo prav iz Tušmobila? Ker so tudi pred letom in pol takrat ponudili za iPhone 4 zelo dobre pakete in cene. Za Simobil pa tudi če kaj pametnega ponudijo, jim to ...prikaži več kaj dosti ne pomaga dokler ne poštimajo omrežja in vse ostalo zraven. Ker da te pa na LJ obvoznici non stop ven meče pa je že katastrofa...

  • Dixon 11:18 05.oktober 2011.

    Ja zanimivo bo videt cene tudi v Sloveniji. V prosti prodaji bo cena zagotovo visoka, kaj pa pri operaterjih? Najbolj me zanima kaj se bodo odločili na Tušmobilu, ker če ga bodo ponudili v teh ta novih paketih Free, bi ...prikaži več se še upal trditi, da bi se ga dalo ob vezavi za 24 mesecev dobiti relativno poceni. Upam, da bodo ti podatki znani kaj kmalu?

  • Jernej Jenko 20:49 04.oktober 2011.

    Iphon 4S bodo prodajali v Sloveniji od 28.10.2011! Končno na Apple zemljevidu!