Slovenija
192 ogledov

Apple vpoklicuje nevarni vtikač za iphone, ipade in mace

Apple adapter Apple
Apple je zaradi nevarnosti električnega šoka objavil prostovoljni vpoklic na milijone vtikačev za svoje računalnike, iphone, ipade in druge naprave. Skupaj z napravami so se prodajali tudi v Sloveniji. Stari so lahko tudi 12 let.

Apple je pojasnil, da lahko pride pri vtičih za priklop na električno omrežje z dvema jezičkoma do poškodbe in posledične nevarnosti električnega šoka.

Doslej so registrirali 12 takšnih incidentov.

Gre za vtiče, ki so prišli v kompletu z napravami med leti 2003 in 2015. Vpoklic se nanaša na ves svet, saj je Applov vtič modularne zgradbe in je mogoče spreminjati nastavek, tako da so bili dvojezični vtiči tudi del kompletov za tiste, ki so veliko na poti.

V osnovi pa so se vtiči z dvema jezičkoma prodajali v kontinentalni Evropi, Argentini, Braziliji, Avstraliji, Nove Zelandiji in Južni Koreji, je sporočil tehnološki gigant.

"Na stenskih napajalnikih z napako je prikazanih od 4 do 5 znakov oziroma noben znak v notranjosti reže, prek katere jih priključiš na napajalnik Apple. Prenovljeni napajalniki imajo v
notranjosti reže 3-črkovno kodo regije (EUR, KOR, AUS, ARG ali BRA)," so pojasnili pri podjetju Epl, distributerju za izdelke znamke v Sloveniji.

Vsem, ki posedujejo takšne vtiče, svetujejo, naj si preberejo navodila za brezplačno zamenjavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4