Slovenija
34 ogledov

Apple watch ne deluje na tetovirani roki

Apple Watch EPA
Neprijetnosti za Appleovo pametno uro. Vse kaže, da bodo imeli ljudje s tetoviranimi zapestji z njo težave.

Po spletu se širijo pritožbe in komentarji uporabnikov vroče pametne napravice, saj naj bi apple watch odpovedal pokornost pri ljudeh s poslikanimi rokami. Seveda bo naprava še naprej kazala točen čas, vendar pa utegne biti precej okrnjena njena zmožnost spremljanja uporabnikovega počutja in s tem povezanega upravljanja različnih medicinskih in športnih dodatkov. 

Senzorji za nadzor srčnega utripa imajo očitno težave, če je uporabnikova roka prekrita s tatuji. Testi, ki so jih opravili pri iMore, kažejo, da ima ura še posebej veliko težav pri delih kože, prekritih s črnilom izrazito temne ali rdeče barve. Zaradi tega senzorji izgubijo povezavo in javljajo napačne informacije glede utripa, poroča Daily Mail. 

Posledično to tudi pomeni, da ura ne prepoznava lastnikovega iphona, zato morajo uporabniki stalno vnašati kodo za odklep zaslona telefona, kar je sicer v primeru zaznane povezave z apple watchom nepotrebno.

Meri količino rdeče barve

Apple še ni komentiral pritožb svojih uporabnikov. Dobri poznavalci naprave pa pojasnjujejo, da je težava najverjetneje povezana s tehnologijo, ki jo ura uporablja pri merjenju srčnega utripa. Posebni fotosenzorji na spodnji strani ure namreč skozi človeško kožo zaznavajo ter merijo količino rdeče barve krvi in ob valovitem delovanju srca na ta način izračunavajo utrip.

Tetovirana koža pa očitno podre to povezavo, zato senzorji prenehajo delovati ali podajajo napačne izračune. V enem od testnih primerov je tako ura trdila, da ima lastnik v umirjenem stanju 196 utripov srca na minuto.

V spodnjem videu si oglejte težave enega od uporabnikov

Komentarjev 1
  • puksicd 23:58 30.april 2015.

    Hehe, kul! Naj se požrejo ti tetovirani butlji. :D