Slovenija
14 ogledov

Applu žal za luknjaste zemljevide

Maps na iphone 5 Reuters
Če ste preizkusili Applovo aplikacijo Maps, veste, da bi morali kdaj iti "okoli riti v varžet", preden bi prišli na cilj, včasih pa vas aplikacija napoti tudi po cestah, ki ne obstajajo.

Seznam pomanjkljivosti se tu šele začne. Pri Applu so se danes vsem uporabnikom aplikacije z zemljevidi zaradi številnih napak opravičili. Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook je svetoval kar uporabo zemljevidov, ki jih ponuja konkurenca.

Apple, ki ima sedež v Cupertinu blizu San Francisca, je minuli teden izdal posodobitev operacijskega sistema za svoje iphone in ipade. V posodobljeni različici je aplikacijo zemljevidov ameriškega spletnega velikana Google, imenovano Google Maps, zamenjal z aplikacijo lastnih zemljevidov Maps.

Norčevanje

Uporabniki so se nato na družabnih omrežjih pritožili, da novi zemljevidi vsebujejo manj podrobnosti, da so pomanjkljivi na področju javnega prometa in da narobe umeščajo znamenitosti. Hkrati so se iz napak tudi norčevali.

Cook je še dejal, da delajo s polno paro, da bi čim prej odpravili napake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.