Slovenija
12 ogledov

Aprila bo jasno, ali mora v zapor

čista lopata, sojenje, 19.11.2010, sodišče, ivan zidar Žurnal24 main
Čista lopata. Ivana Zidarja bodo marca povabili na zadnje zaslišanje, preden bodo odločili o kazni zanj.

Predvidoma najpozneje sredi aprila naj bi bilo znano, ali in kdaj bo moral Ivan Zidar, nekdanji šef gradbenega podjetja SCT, za leto in pet mesecev v zapor. Tolikšno kazen mu je pred skoraj enim letom naložilo ljubljansko okrožno sodišče, ker je podkupil nekdanjega državnega uslužbenca Tomaža Žiberta v zameno za gradnjo letališkega kontrolnega stolpa na Brniku leta 2007.

Marca na višje sodišče

Na ljubljanskem višjem sodišču, kamor se je Zidar zaradi te obsodbe pritožil, napovedujejo, da ga bodo naslednji mesec povabili na obravnavo, kjer bo lahko še zadnjič pojasnil, zakaj izpodbija dosojeno zaporno kazen: "Javna pritožbena seja bo predvidoma marca." Po tej seji bodo sodniki potrebovali še približno en mesec, da bodo o Zidarjevi pritožbi dokončno odločili in izdali sodbo. Če bodo sodniki Zidarjevo pritožbo zavrnili in potrdili, da mora v zapor, bi ga lahko že v dobrem mesecu pozvali, naj pride na prestajanje kazni, opozarjajo poznavalci.

Komentarjev 4
  • privat 10:19 17.marec 2013.

    to bi bilo v pravni državi...ne pa v suženski državi! V suženski so kapitalisti priviligirani v obravnavah,sužnji pa nimamo niti za preživetje kaj šele za plačila odvetnikov!

  • privat 09:55 03.februar 2013.

    ne verjamem ,da taki sploh kaj korisnega znajo narediti!! Tudi v zaporu so samo izkoriščevalci sistema!

  • mph 09:09 29.januar 2013.

    V zapor in mu dat lopato v roke, da bo zraven še nekaj koristnega počel.