Slovenija
24 ogledov

Arbitraža že romala v Haag

Karl Erjavec Dejan Mijović
Slovenija je na arbitražno sodišče v Haag poslala svoj memorandum za arbitražo o meji s Hrvaško. Na sekretariat sodišča v Haag je Slovenija poslala tako tiskano kot elektronsko verzijo.

Državi si bosta prek sekretariata Stalnega arbitražnega sodišča, ki je tudi sekretariat ad hoc arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško, izmenjali elektronski obliki memoranduma, vendar za zdaj iz Haaga še niso dobili sporočila, da je Hrvaška svoj memorandum že poslala, so pojasnili na slovenskem zunanjem ministrstvu.

V Haag so iz Ljubljane z diplomatsko pošto poslali tudi tiskano verzijo memoranduma z vsemi prilogami, tiskano verzijo za Hrvaško pa bodo še poslali. To bodo storili preko veleposlaništva v Zagrebu, so še pojasnili na ministrstvu.

Rok za oddajo memorandumov za arbitražo se izteka z današnjim dnem. Državi si ju morata izmenjati, po eno verzijo pa morata posredovati tudi vsem petim članom arbitražnega sodišča. Za to naj bi sicer poskrbel sekretariat.

Slovenski memorandum po navedbah slovenske agentke pred arbitražnim sodiščem Simone Drenik obsega okoli 450 strani in ima še za okoli 800 strani prilog. Hrvaški pa po navedbah zunanje ministrice Vesne Pusić v celoti obsega okoli 3800 strani, pri čemer obrazložitev predmeta spora obsega okoli 300 strani, ostalo pa so priloge.

Komentarjev 1
  • ennanova 10:44 11.februar 2013.

    Po tretji vseslovenski ljudski vstajiIzjava za javnosthttp://za-misli.si/subkultura/785-po-tretji-vseslovenski-ljudski-vstaji