Slovenija
116449 ogledov

Aretacija slovenskih misic: Izvlekli so ju iz avta, ena je bila v nogavicah

Haziri MUP Srbije Aretirali so ju specialci.
Februarja so specialci sredi Beograda aretirali sestri Haziri zaradi 30 kilogramov mamil v njunem avtu, še vedno sta v priporu. S tamkajšnjega višjega javnega tožilstva pa so nam sporočili, da so v petek na zaporno kazen obsodili njuno mater. Tudi ona se je pečala z drogami.

Devetindvajsetletno Valbino in 25-letno Bleono Haziri iz Kamnika, sicer kosovskih korenin, so policisti v torek, 7. februarja, v pravi filmski akciji prestregli na avtocesti v Beogradu. Vozila je starejša od obeh sester. Preiskali so njun seat in v bunkerju pod prtljažnikom, v katerem sta imeli kovčka z obutvijo in oblačili prestižnih znamk, našli 48 paketov s 30 kilogrami marihuane.

O travi se jima ni niti sanjalo

"Specialci so obe izvlekli iz avtomobila, morali sta dvigniti roke. Nista se upirali, očitno pa je bilo, da česa takšnega nista pričakovali. Sovoznica je bila celo v nogavicah, sezula se je, da bi v vožnji uživala z nogami na armaturi," je takrat vir povedal za Kurir.rs. "Njuna aretacija je verjetno sad temejitega operativnega dela. Predpostavlja se tudi, da se ta pot ni koristila prvič za prevoz marihuane s Kosova v države Evropske unije. Zdaj bodo preverili, ali sta dekleti vedeli za tovor, oziroma, če sta bila le kurirki, ali pa sta resneje v tem 'poslu'."

Haziri2 | Avtor: Zajem zaslona/MUP Srbije Droga je bila skrita v bunkerju. Zajem zaslona/MUP Srbije
Na zaslišanju na višjem tožilstvu sta po besedah enega od njunih dveh odvetnikov, Daliborja Katančevića, izjavili, da se jima o drogi ni niti sanjalo, da sta v šoku, in da bosta pripravili temeljitejšo obrambo. Odrejen jima je bil 30-dnevni pripor.

"Vsakič ko se bo iztekel, ga bodo spet podaljšali za 30 dni. Tako bo, dokler ne zaključijo preiskave. Zaradi interesa slednje pa vam več informacij ne morem posredovati," je pred dvema mesecema za Žurnal24 povedal drugi odvetnik osumljenk, Nebojša Tešić, ki pa se na naše klice in SMS-sporočila ne odziva več, prav tako na elektronsko pošto ne odgovarja Katančević.

Pogodila se je za kazen

Zato smo se obrnili na višje javno tožilstvo v Beogradu in izvedeli, da preiskava v zvezi s sestrama Haziri še ni končana, so jima pa 3. aprila pripor za rešetkami zamenjali s hišnim. To pomeni, da ne smeta zapuščati stanovanja, ki ga imata očitno v srbski prestolnici.

Z višjega javnega tožilstva pa so nam v petek sporočili še, da nista kaznivega dejanja osumljeni samo Valbina in Bleona, ampak tudi njuna mama Mihana Haziri! In to ne samo osumljena, prav v petek so jo že obsodili: "Sedemindvajsetega marca je bila prijeta Mihana Haziri, mati Valbine in Bleone, in proti njej je bila uvedena preiskava zaradi suma istega kaznivega dejanja, nelegalne proizvodnje in trgovine s prepovedanimi drogami. Drugega junija je priznala krivdo in sklenila sporazum o zaporni kazni. Tega je danes potrdilo višje sodišče v Beogradu in ji izrekel kazen štiri leta in dva meseca zapora."

Mihana Haziri se je s tožilstvom očitno dobro pogodila: po prvem odstavku 246. člena kazenskega zakonika Srbije je namreč za to kaznivo dejanje zagrožena kazen od tri do 12 let zapora.

Privlačne in dejavne na družabnih omrežjih

Srbska policija je ob sestrah Haziri spomladi zaradi sodelovanja pri hudih kaznivih dejanjih, kot sta sodelovanje pri umoru in tihotapljenje mamil, aretirala še štiri atraktivna, na družabnih omrežjih dejavna dekleta. Srbski Informer jim je zato nadel vzdevek Misice iz podzemlja.

Tako je poročal o 19-letnici, ki je v audiju, v katerem je bila z dvema sopotnikoma, prevažala dve pištoli, 20 metkov, nože in tehtnico za mamila. Njeni starši so bili prepričani, da je v srednji šoli, to naj bi letos končala.

Njena vrstnica, mladinska državna prvakinja v tenisu, je v smartu skrivala osem kilogramov in pol marihuane. Izkazalo se je, da je kurirka, prepeljati bi jo morala s Kopaonika v Beograd.

Študentka iz Sarajeva pa je osumljena, da je skupaj s fantom nastavila past Nikšičanu z vzdevkom Escobar. Predstavila sta se mu kot kupca za njegov golf 8 in obljubila, da se naslednji dan vrneta z denarjem. Toda  namesto njiju sta prišla dva zamaskirana moška in Escobarja pokončala s sedmimi streli. Zaradi suma pomoči pri zločinu in prikrivanja so aretirali tudi mladoletno dekle enega od napadalcev.

Komentarjev 48
  • pilotko 05:29 13.junij 2023.

    Slovenija je postala zatočišče za vse vrste kriminala , ker nam itak v tujini potem polovijo "slovenske" kriminalne državljane. Balkanske bojevnike ujčkamo že vrsto let, v Srbiji pa so njihovim pajdašem takoj zaplenili za 200 milijonov premoženja in pika- tako ...prikaži več se dela, ne pa v SLO vedno novi izgovori in odvetniki z ovrženimi posnetki dokazov, res smo postali banana republika, v Ameriki bi fasali po 100 let zapora.

  • Francs 22:31 12.junij 2023.

    Slovenski mišici ?! Šiptarski kriminalki , pleh pički , kurbi ....na slovenski sociali ! Bog pomagaj kaj mi podpiramo Novinarji , pardon družbeno politični delavci pa kar tekmujejo kdo bo večjo bedarijo napisal

  • Gams 20:14 12.junij 2023.

    Slovenske misice...kak vplivnici pa nista 😁😁