Slovenija
26 ogledov

Argolini 50 tisoč evrov kazni

90 tisoč evrov (slabih) bo Klokočovnik dobil za operacije v Izoli. (Foto: Barbar Žurnal24 main
Objekt. Zaradi nespoštovanja odloka o zunanjem videzu visoka kazen.

“Čeprav smo se od decembra pogovarjali s predstavniki Argoline in Abanke, ki je njena stoodstotna lastnica, se nismo mogli dogovoriti. Zato smo jim eno globo že poslali,” je dejal Tomislav Klokočovnik, župan Občine Izola.

Razložil je, so se s prejšnjim direktorjem Abanke Alešem Žajdelo dogovarjali, da naj bi se zahodni in južni zid Argoline, ki ni pod spomeniškim varstvom, porušila, prostor počistil in morebiti uredilo začasno parkirišče. Žajdelova smrt je zadevo ustavila in občina je napisala globo.

Koncesija za marino
Sodba. Vrhovno sodišče je glede marine v sporu z Marinvestom prejšnji teden odločilo v prid Občine Izola. Ta bo Marinvestu ponudila ureditev koncesije za pomol A, Marinvest pa bo moral plačati vse stroške za nazaj (okoli 500 tisoč evrov za vsako leto), sicer bodo iskali drugega upravljalca.

Kazen zanemarjenim
Novi občinski odlok o zunanjem videzu predvideva 50 tisoč evrov kazni za podjetja, ki s pripadajočimi površinami merijo več kot tri tisoč kvadratnih metrov in kršijo odlok z nedograjenimi, zanemarjenimi in opuščenimi objekti. Vlasta Jurečič iz Abanke nam je potrdila, da je Argolina prejela globo, nanjo pa so se pritožili. Enaka kazen utegne doleteti KBM Invest, lastnico območja Ribe v Izoli. Klokočovnik je bil jasen: “Prosili bomo, naj se ta objekt zruši in počisti, sicer bodo kazen dobili tudi oni.”

V KBM Investu pojasnjujejo, da se z občino o ureditvi parcele še dogovarjajo, o konkretnih načrtih pa še ne morejo govoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.