Slovenija
12 ogledov

Arija: v finišu izbora popravljalca napak

"Poudarimo naj, da vsi zaposleni o nekdanji vodji zdravilišča in letovišče ne de Žurnal24 main
Edini razlog za to, da je Karmen Kajba še vedno zaposlena v zdravilišču na Debelem rtiču naj bi bil po navedbah našega vira to, da z nekaterimi informacijami drži v roku vodstvo Rdečega križa.

Finančne nepravilnosti v poslovanju Rdečega križa Slovenije (RKS) naj bi bile razlog, da vodstvo humanitarne organizacije še vedno ni odslovilo Karmen Kajbe, nam je zatrdil vir. Spomnimo, Kajba je bila sicer prerazporejena na delovno mesto pomočnice vodje Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, a večina zaposlenih je zahtevala njen odstop.

"V poslovanju RKS ni finančnih nepravilnosti, kot potrjujejo tudi opravljeni nadzori in revizije, in kakršnekoli drugačne navedbe niso resnične. Dejstvo je, da Karmen Kajbi niso bile dokazane kršitve, ki bi na podlagi delovnopravne zakonodaje bile osnova za odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov. Poudarjamo, da ga. Kajba na novem delovnem mestu nima nobenih pooblastil vodenja, saj delo na tem delovnem mestu opravlja druga oseba. Tako je odločil tudi Glavni odbor RKS," so nam odgovorili v RKS.

Arija: kmalu znan izvajalec za sanacijo napak

Ob tem so nam pojasnili še, da bo predvidoma v sredo znana odločitev o izbiri izvajalca za sanacijo napak in pomanjkljivosti pri gradnji hotela Arija. V petek so izvedli odpiranje ponudb, 31. januarja pregled in ocenjevanje ponudb. "Pred oblikovanjem dokončnega predloga sklepa o izbiri izvajalca, ki ga bo potrdil Glavni odbor RKS, pa se v skladu z vrsto izvedenega postopka oddaje javnega naročila predvidevajo še zaključna pogajanja z najugodnejšim ponudnikom. Glede na terminski plan izvedbe sanacije bo glavni odbor sprejel sklep o izbiri izvajalca predvidoma v sredo," so nam dejali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.