Slovenija
17529 ogledov

Arso izdal novo opozorilo, tudi oranžna stopnja ogroženosti

Strele
Po včerajšnjem izredno vročem dnevu danes dopoldne še lepo, popoldne padavine, tudi krajevna neurja.

Danes popoldne in zvečer lahko ob nevihtah ponekod nastanejo krajevna neurja, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. Za severovzhod in severozahod države je Arso razglasil oranžno stopnjo ogroženosti. 

Oranžno opozorilo | Avtor: Arso Arso

Danes popoldan, zvečer in ponoči bo ob nevihtah možno hitro naraščanje in razlivanje posameznih hudourniških vodotokov in manjših rek.

Čez dan bo sicer na Primorskem pretežno jasno. Drugod bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. Zapihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

V četrtek bo povečini sončno, v gorskem svetu bo popoldne nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 28 do 32, na Goriškem do 34 stopinj.

V petek in v soboto bo sončno in vroče.

Od 1. do 6. avgusta

Območje visokega zračnega tlaka bo slabelo, hladna fronta bo predvidoma v torek prešla Slovenijo. Za njo se bo nad Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature bodo malo nad 30 stopinj. V ponedeljek bo ob jugozahodnem vetru še dokaj sončno, v zahodni Slovenijo pa bodo že pogoste plohe in nevihte, ki se bodo v torek razširile na vso Slovenijo. Osvežilo se bo. V sredo se bo zjasnilo, v četrtek bo pretežno jasno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.