Slovenija
13999 ogledov

Arso izdal opozorilo

Cesta megla Žurnal24 main
Vremenoslovci svarijo.

Reke: Mirna, Kolpa, Krka in nekateri njeni pritoki v srednjem toku ter Rinža so presegli opozorilni pretok in se razlivajo ob strugah, Ljubljanica se razliva na Ljubljanskem barju v območju pogostih poplav. Pretoki omenjenih rek so se v zgornjem toku že ustalili, čez dan bodo reke v spodnjem toku še naraščale.

Kot opozarjajo na Arsu, danes in v četrtek se bodo zmerno povečale tudi ojezeritve kraških polj na Notranjskem. Ljubljanica se bo še razlivala na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav, Krka se bo v spodnjem toku razlivala ob strugi prav tako na območjih pogostih poplav.

Padavine se sicer danes in jutri ne bodo več pojavljale: "Jutri bo pretežno oblačno, le ponekod v osrednjih in vzhodnih krajih bo možna kakšna kaplja dežja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severozahodu do -4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 13 stopinj Celzija," napoved podajajo vremenoslovci Arsa.

V petek in soboto bo oblačno. Predvsem v osrednjih in vzhodnih krajih bodo občasno manjše padavine, po nižinah kot rahel dež. Na Primorskem bo pihala šibka burja, tam bodo obdobja sončnega vremena.

snežni plaz Nevarno Svet Pri naših sosedih ujetih 10 tisoč ljudi

Napoved od 14. do 19. januarja

Vremenska slika kaže, da bodo v nedeljo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Z vzhodnimi vetrovi bo k nam pritekal še nekoliko hladnejši zrak. V ponedeljek bo ta anticiklon slabel, v torek se nam bo od zahoda približala vremenska motnja in predvidoma v noči na sredo prešla naše kraje. Po sredi pa je razvoj vremena še precej nepredvidljiv.

"V nedeljo bo prevladovalo oblačno in večinoma suho vreme, nekaj sonca bo na zahodu. V ponedeljek bo verjetno nekaj sonca tudi drugod po Sloveniji. Od torka dalje pa bodo padavine verjetnejše. Mrzlo ne bo," napoved za prihodnji teden sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.