Slovenija
10333 ogledov

Arso izdal opozorilo, previdno tudi na cestah!

Mrzlo jutro Profimedia
Kakšno vreme nas čaka?

"Ob padcu temperatur nas na cestah lahko presenetijo tudi poledice," opozarjajo pri prometo-informacijskem centru. "Takrat vozimo umirjeno, brez nenadnih pospeškov. Vožnjo prilagodimo razmeram: povečamo varnostno razdaljo in upočasnimo."

Agencija za okolje namreč za jutri zjutraj napoveduje, da se bodo temerature gibale pod in okoli ničle. "Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Popoldne bodo padavine ponehale tudi na jugovzhodu, od severozahoda se bo pričelo jasniti. "Na Primorskem bo delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija."

Jutri bo večinoma jasno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.

OPOZORILO

Danes bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti med 100 in 120 km/h.

V nedeljo bo pretežno jasno, veter bo ponehal. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme.

"Nad Sredozemljem je ciklonsko območje, nad Alpami pa se krepi območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Naše kraje je prešla hladna fronta, za njo s severovzhodnim vetrom doteka občutno hladnejši in bolj suh zrak."

Od 24. do 29. novembra

Naši kraji bodo tudi večji del prihodnjega tedna pod vplivom visokega zračnega tlaka. Občasno nas bodo dosegle le manjše višinske motnje.

 | Avtor:

Od torka do petka kaže na suho in precej sončno vreme z nekaj megle po nižinah. Več oblačnosti bo v soboto in nedeljo, ko se tudi nekoliko poveča možnost za padavine. Temperatura bo po nižinah blizu povprečja za ta čas.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.