Slovenija
5970 ogledov

Arso izdal opozorilo, ponekod že popolnoma zimsko

Dež in veter Profimedia
V ponedeljek zjutraj ponekod možna slana.

Danes bo pretežno oblačno, dež pa bo popoldne ponehal, v jugovzhodnih krajih šele proti večeru, napoveduje Arso. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem sprva zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. 

Arso opozarja, da bodo zjutraj na izpostavljenih legah sunki burje na Primorskem še lahko dosegali hitrost med 100 in 120 km/h

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem na jugovzhodu pretežno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Slana | Avtor: Profimedia Profimedia

V nedeljo bo na zahodu pretežno jasno, drugod delno jasno, na vzhodu pa pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo slabela. V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, popoldne se bo od severa oblačnost povečala. Jutro bo hladno, ponekod bo možna slana.

Na Kredarici, kjer so temperature že precej pod ničlo, je snežna odeja debela že 45 centimetrov. Sneg je zapadel tudi na Vršiču in na Kaninu. Sneg se bo v gorah obdržal, saj se bo nadaljevalo razmeroma hladno vreme. Močan veter v kombinaciji s sneženjem v gorah gradi snežne zamete. Razmere v visokogorjo so že povsem zimske.

V nedeljo se bo meja sneženja, ob morebitnih manjših padavinah, spustila do okoli 1200 m nadmorske višine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.