Slovenija
5633 ogledov

Arso izdal oranžno opozorilo

Zima
Težave bo povzročal veter. Napovedujejo tudi snežne padavine.

Agencija za okolje RS je izdala oranžni alarm zaradi vetra. Najmočnejši sunki severnega vetra lahko danes popoldne, ponoči in jutri dopoldne predvsem po nižinah severnega dela Slovenije ponekod presežejo hitrost 70 kilometrov na uro. Oranžni alarm tako velja vse do petka. Za jugovzhodni del Slovenije v tem času velja rumeni alarm. 

Za severni del države je tudi za petek razglašen rumen alarm zaradi vetra. V soboto naj bi se veter umiril, a že v nedeljo nato okrepil. 

vreme | Avtor: meteo.si meteo.si

Danes bo večinoma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna snežna ploha. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki bo najbolj izrazit na severu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10 °C.

Jutri bo sprva delno jasno, popoldne pa se bo oblačnost povečala. Zvečer in v noči na petek lahko predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji občasno rahlo sneži. Še bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho. Predvsem v petek bo še pihal severni veter.

Kaj pa v prihodnjem tednu?

Vremenoslovci pravijo, da bodo od 6. pa do 11. januarja naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, ki bo sredi prihodnjega tedna prehodno oslabelo. Nadaljevalo se bo spremenljivo oblačno, a povečini suho vreme. Temperature bodo letnemu času primerne. 

vreme | Avtor: meteo.si meteo.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.