Slovenija
9757 ogledov

Arso izdal več opozoril za petek in soboto

Veter
Čaka nas pestro vremensko dogajanje.

V petek zjutraj lahko morje v času plime med 6. in 8. uro na mareografski postaji v Kopru preseže višino 300 centimetrov in poplavi najbolj izpostavljene dele obale. V času večerne plime med 20. in 22. uro bo gladina morja še dodatno povišana, so za STA opozorili na Agenciji RS za okolje.

Veter, snežni plazovi in dež

Za soboto pa je Arso za severozahodno Slovenijo izdal oranžno opozorilo zaradi dežja in snežnih plazov, za jugovzhod države pa opozorilo zaradi napovedanega vetra.

Vremenoslovci sicer za popoldne na Primorskem napovedujejo delno jasno, drugod pretežno oblačno vreme. "Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Opozorilo Arsa | Avtor: Arso Arso

Možna poledica

Ponoči bodo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji padavine, sprva bo po nižinah večinoma snežilo, zjutraj pa bo od juga sneg začel prehajati v dež, ponekod je možna tudi poledica. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 1 do 4 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo okrepile, meja sneženja se bo hitro dvigala, na severovzhodu bo večinoma suho. "Na Primorskem in Notranjskem ter na severovzhodu se bo krepil južni veter," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, v zatišnih legah malo nad 0, ob morju in na Goriškem do 13 stopinj Celzija."

Vikend bo oblačen s padavinami

V soboto bo oblačno in deževno, najmanj padavin bo na severovzhodu. Pihal bo okrepljen južni veter, ki bo popoldne oslabel.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne plohe.

"Prihodnji teden se bo nad vzhodno in severno Evropo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "K nam bo od vzhoda dotekal nekoliko hladnejši zrak."

Med tednom spet suho

Od ponedeljka do konca prihodnjega tedna bo suho vreme. "Na Primorskem bo ob zmerni burji dokaj sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno z dnevnimi temperaturami malo nad nič," še napovedujejo pri Arsu. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.