Slovenija
23199 ogledov

Arso objavil novo opozorilo

Dež in veter Profimedia Nebo se bo pooblačilo.
Agencija za okolje je izdala oranžno vremensko opozorilo.

"Od torka zvečer do četrtka popoldne bodo najmočnejši sunki burje v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h," se glasi opozorilo, ki ga je za jugozahodni del države izdala agencija za okolje. Opozorilo velja za torek, sredo in četrtek. 

vreme arso opozorilo | Avtor: Arso Arso

Današnji dan bo oblačen in večinoma suh. Jutri so predvsem v južnih in vzhodnih krajih možne občasne rahle padavine, po nižinah bo večinoma rahlo deževalo. Na zahodu države bo v sredo deloma jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna, v Vipavski dolini močna burja. 

V sredo se bodo najnižje temperature gibale od 0 do 3 °C, v alpskih dolinah bo do -3°C, na Primorskem okoli 5 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C. 

Po podatkih agencije za okolje je danes zjutraj v Mrzli Komni temperatura padla na -27 °C. Vremenoslovec Blaž Šter je zapisal, da je to "najnižja temperatura letos v Sloveniji in ena najnižjih v Alpah". 

V četrtek in petek bo oblačno. "V notranjosti Slovenije bodo občasno rahle padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. Na Primorskem bo še pihala burja," za četrtek in petek napoveduje agencija. 

Od 3. do 8. decembra bo prevladovalo oblačno vreme. "Verjetnost padavin se bo povečala v soboto in v nedeljo, nato se bo prehodno zmanjšala in od sredine prihodnjega tedna znova povečala. Po nižinah bo večinoma deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko dež za krajši čas ponekod preide tudi v sneg. Jutranje temperature bodo v glavnem malo nad 0, popoldanske pa od 3 do 6 °C," dodajajo. 

vreme arso opozorilo | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.