Slovenija
24767 ogledov

Arso razglasil oranžni alarm

slovenija 10.03.2010 avtomobil, moski hodi proti vetru, sneg, vreme, nevihta, bu
1/4
Saša Despot
Arso je izdal oranžno opozorilo, ki je za del države v veljavi danes zvečer, ponoči in jutri.

"Danes zvečer in ponoči bo morje močno vzvalovano. Večerna plima okoli 22. ure bo močno povišana, ob tem lahko morje poplavi najnižje ležeče dele obale," opozarjajo vremenoslovci agencije za okolje.

 | Avtor: Arso Arso

Jutri pa sledi obilno deževje. "Predvsem v ponedeljek pričakujemo obilno deževje. Največ padavin bo padlo ob nalivih v jugozahodni Sloveniji, kjer pričakujemo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno tudi več," opozarjajo.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Oranžno opozorilo pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. "Napovedani možni meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne," se glasi pojasnilo na spletni strani.

Snežna meja bo zelo zelo nizko

Ponoči se bo dež okrepil in do jutra razširil na vso Slovenijo. Predvsem v bližini morja bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Ob morju bo še pihal jugo. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah od 1 do 4, drugod od 5 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo sredi dneva med 700 in 1000 metri nadmorske višine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki se bo v noči na torek še okrepila. Temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 11 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si