Slovenija
42436 ogledov

Arso razglasil oranžni alarm

Nalivi Epa
Agencija RS za okolje je razglasila oranžni alarm zaradi krajevno močnih nalivov.

"V četrtek se bodo ob prehodu vremenske motnje predvsem zjutraj in dopoldne pojavljali krajevno močni nalivi," so zapisali. Oranžni alarm je razglašen za območje celotne države. Ob močnih padavinah tako lahko pričakujemo  možne poplave ob hudourniških vodotokih. Verjetno so poplave meteorne in zaledne vode. Plavje lahko zamaši posamezne objekte vodne infrastrukture in zajezi vodni tok.

alarm vreme | Avtor: ARSO ARSO

Jutri do večera bo dež od zahoda ponehal, pričelo se bo jasniti. Najvišje dnevne temperature od 20 do 25 °C. V petek bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. V soboto bo snočno in topleje. V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme, v goratem svetu bo predvsem v nedeljo in ponedeljek nastalo nekaj neviht. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 25 in 30 °C. 

Krajevna neurja so v zadnjem obdobju povzročila kar nekaj nevšečnosti po državi. V torek popoldne je toča klestila po Suhi krajini in uničila precejšen del pridelka. 

dezurni@styria-media.si

 
 
Komentarjev 1
  • smoljo 21:33 04.avgust 2021.

    Pa kdo je arsu dovolil ,da izda že oranžni alarm ???A nima to čez IJS ??Ker očitno v tej državi za vsako stvar mre šefe dat žegn ...