Slovenija
10651 ogledov

Arso z oranžnim opozorilom za zahodni del države

Arsovo opozorilo za nedeljo Arso
Arso izdal oranžno opozorilo za zahodni del države. Prihajata močan veter in obilno deževje.

Ponoči bo dež od zahoda znova zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bo zapihal okrepljen južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 7 do 14, v alpskih dolinah okoli 3 °C, piše na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso).

Jutri bo sprva oblačno s padavinami in nevihtami, ki pa bodo do sredine dneva že ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 °C, še dodajajo vremenoslovci Arsa.

Za zahodni del države Arso izdal oranžno opozorilo

V drugem delu noči na nedeljo bodo sunki južnega vetra na Primorskem lahko presegli hitrost 70 km/h. Ob prehodu vremenske fronte v nedeljo zjutraj bo vetrovno tudi drugod, pojavljali se bodo nalivi. Največ padavin bo do nedelje dopoldne padlo v južnem predgorju Julijcev, predvidoma od 50 do 100 litrov na kvadratni meter. Arso je tako izdal oranžno opozorilo za zahodni del države ter rumeno za vzhodno polovico Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.